kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mayıs 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
DEVREK BASTONU CHP lideri Deniz Baykal, BBP lideri Yazıcıoğlu’nun ölümü nedeniyle iptal ettiği Zonguldak mitingi için dün il ve ilçelerde yaptığı turla özür diledi. Baykal’a ünlü Devrek bastonlarından biri hediye edildi.

'Hükümetin yarısı gitti yarısı seçimde gider'

Şaban YILMAZ / SABAH
04.05.2009
Zonguldak'ta halka hitap eden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yeni kabinede hükümet üyelerinin yarısının bulunmadığını belirterek, "İnşallah önümüzdeki seçimde hükümetin tümünü götüreceksiniz'' dedi. Seçim otobüsüyle Zonguldak'a gelerek halkı selamlayan Baykal, CHP'li Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'i makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası belediye binası önünde halka hitap eden Baykal, son seçimlerde kentte miting düzenlemeyi çok istediğini, ancak BBP Genel Başkanıı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da öldüğü helikopter kazası sonucu tüm mitingleri iptal ettiklerini söyledi. Zonguldak'a miting borcunun bilincinde olduğunu ve gereğini yapacağını ifade eden Baykal, konuşmasında kabine değişikliğine değindi. Baykal, şöyle konuştu:

"KALANI DA GİDECEK"
"Bu seçimlerde oyumuzu verdik, belediye başkanını seçtik ama bunun gerisi var der gibi haliniz var. Olay sadece belediye olayı değil. Bu seçimde Zonguldak'ta CHP'li bir belediye başkanı seçtiniz, hükümetin yarısı dün gitti, inşallah önümüzdeki seçimde hükümetin tümünü götüreceksiniz. Türkiye'de büyük haksızlıklar, yanlışlıklar yapılıyor. Bunlara bir son vermek lazım. Baskıya boyun eğmediniz, paraya pula, dağıtılan yiyeceklere kanmadınız. Siz memleket sevgisiyle Zonguldak ve Türkiye'ye sahip çıkmak için oy verdiniz. Türkiye'ye sahip çıkmaya ihtiyaç var. Türkiye kendisine sahip çıkılmasını bekliyor. Meydanı, yolsuzluk yapanlara, onları himaye edenlere bırakmayacaksınız. Dürüstlüğe sahip çıkacaksınız. Milletvekillerinin dokunulmazlık zırhını önümüzdeki seçimde yırtıp atacaksınız.'' Konuşmasının ardından kendisine verilen madenci baretini takan Baykal'a, partililerce Zonguldakspor atkısı ve adının yazılı olduğu 67 numaralı forma hediye edildi. Daha sonra Akzakoca'ya geçen Baykal, 20 yıl aradan sonra CHP'nin Akçakoca'da seçimi kazanmasının tesadüf olmadığını belirtti. Baykal burada yaptığı konuşmada ise "Dokunulmazlık zırhına saklanarak devletin imkanlarını kullanıp yakınlarına aktarmak güzel bir iş değildir. Buna son vermek lazım. Siyaset adamlarına tanınan dokunulmazlık zırhını herkes için kaldıracağız" dedi.