kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Amerika zirvesi

İHA
Giriş Saati : 18.04.2009 10:15
Güncelleme : 18.04.2009 17:19
Yeni Haber
Trinidad ve Tobago'da düzenlenen Amerika Zirvesi, Küba haricinde tüm kıta ülkelerini bir araya getirdi...
Port of Spain'deki bir otelde gerçekleştirilen Amerika Zirvesi'nde konferans salonuna ilk gelen Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez oldu. Bu arada ABD Başkanı Barack H. Obama, Ocak ayında devraldığı başkanlık sıfatının ardından ilk kez Latin Amerika liderleri ile bir araya geldi. Zirvede küresel ekonomik kriz, Küba meselesi, enerji güvenliği, çevre ve demokratik yönetim konuları ele alındı. Zirve öncesinde Obama, Amerika kıtası üzerindeki ülkelerle olan ilişkilerde yeni bir dönem başlayacağı sinyallerini verdi.

OBAMA VE CHAVEZ EL SIKIŞTI

ABD Başkanı Barack H. Obama ile Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Amerika Zirvesi kapsamında bir araya gelerek tokalaştı.

Trinidad Tobago'da gerçekleştirilen Amerika Zirvesi tarihi bir olayın yaşanmasına neden oldu. Her fırsatta ABD ve yönetimini eleştiren Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, ABD Başkanı Barack H. Obama ile bir araya gelerek, el sıkıştı. Geleneksel olarak gerçekleştirilen bir ritüel olan tokalaşma merasiminde Chavez ve Obama'nın içten tavırları dikkat çekti.

Öte yandan Chavez'in eski ABD Başkanı George W. Bush hakkında "şeytanın ta kendisi" ve "iblis" gibi ifadeler kullanmasının ardından iki ülke arasında 8 yıldır oluşan buzların yavaş yavaş erimeye başladığı şeklinde yorumlar yapıldı.