kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Türkiye'de kendimi evimde hissettim"

CİHAN
Giriş Saati : 18.04.2009 14:49
Güncelleme : 18.04.2009 17:19
Yeni Haber
Amerikalı sinema oyuncusu ve müzisyen Michael McGlone, Manhattan'da bulunan Türk Kültür Merkezi'nin davetlisi olarak katıldığı söyleşi programında Türk ve Amerikalı izleyicileriyle buluştu...
Söyleşide soruları yanıtlayan McGlone, geçtiğimiz yıl Temmuz'da Türkiye'yi ziyaret ettiğini ve Türklerin misafirperverliğinden çok etkilendiğini söyledi. İrlanda asıllı olduğunu söyleyen McGlone, İrlandalıların da çok sıcak insanlar olduklarını ve Türkiye'de kendisini evinde gibi hissettiğini belirtti. Bir ailenin davetlisi olarak gittikleri akşam yemeğinin ardından, çay ikramı sırasında çayı sütle içtiğini, aile mensuplarının da nezaketen çayı sütle içtiklerini hiçbir zaman unutamadığını ifade etti. Ayrıca evlerinden ayrılırken Türk arkadaşının babasının "Sen de bizim evladımızsın." diyerek kendisine sarıldığını söyleyen sanatçının oldukça duygulandığı gözlendi.

Sanatçının Türkiye ile ilgili bu sözlerinin ardından Amerikalı bir izleyici, "Ben uzun zamandır Türkiye'ye gitmeyi düşünüyordum. Ancak önyargılardan ötürü bir türlü karar veremiyordum. Bu sözlerinizin ardından ilk işim eşimle birlikte Türkiye'ye bilet bakmak olacak." dedi.
Amerikalı aktör McGlone, konuşmasının ardından Türkiye ile ilgili yazdığı şiiri de izleyicilere okudu.

Başarıyı yakalamanın kendisi için öyle çok kolay olmadığını anlatan McGlone, geçmişte iş arayan ve bütçesini denkleştirmeye çalışan bir aktör olarak, şehrin neredeyse birçok yerinde çalıştığını söyledi. Amerikan sinemasındaki ilk önemli rolünün, yönetmenliğini Edward Burns'ün yaptığı 'The Brothers McMullen' adlı filmde oynadığını sözlerine ekledi. McGlone, "Long Island ve New York'ta geçen üç İrlandalı kardeşin hayatlarını konu edinen bir filmdi. Benim için çok özel bir yeri var. Bu filmde en küçük kardeşi canlandırmıştım. Çok olumlu eleştiriler aldık. Düşük bütçeli bir yapımdı. Buna rağmen başarılı bir gişe hasılatını da yakaladık." dedi.

Mcglone, Stephen Baldwin ile 'One Tough Cop', Denzel Washington'la 'The Bone Collector', Keanu Reeves ile birlikte 'Hard Ball' ve Danny Aiello ile 'Dinner Rush' gibi hit filmlerde rol aldı.

Sanatçının 'Hero' ve 'To be Down' adında 2 de albümü ve çok sayıda kısa hikâye, şiir ve romanı bulunuyor.