kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Yeni kampanyalarla konut sanhibi omak daha kolay hale geldi

Projeler yükseldi kampanya yarışı kızıştı

DİLEK TAŞ
08.04.2009
Konut projelerinde satışı artırmak için yapılan kampanya yarışı hızlanıyor. Yeni kampanyalarda şirketler tapu harcının kendi karşılıyor, sıfır faiz ve 5-10 bin TL peşinatla ev sahibi yapıyor..
Herkesin en büyük hayali ev sahibi olmak. Son dönemde özellikle krizle birlikte ev sahibi olma hayallerinin suya düşeceğini düşünenler, inşaat şirketlerinin son dönemde piyasayı hareketlendirmek için yaptığı kampanyalarla umutlarını geri kazandılar. Peşinatı almayan, vade oranlarını uzatan, belli bir aya kadar vadelendirmelerde sıfır faiz uygulayan şirketler krizde duran piyasayı kısmen de olsa satışa çevirmeyi başardılar. Son bir ay içinde ise bu kampanyalar daha da canlılık kazandı.

5-10 bin TL peşinat

Hükümetin 150 metrekare üstü konutlardaki KDV oranını yüzde 18'ten yüzde 8'e indirmesi, emlak piyasasına istenilen hareketliliği kazandırmamıştı. Ardından binde 15 olan tapu harcının binde 5'e indirilmesi ve özellikle de konut faizlerinin 1.40'lar seviyesine kadar düşmesiyle birlikte inşaat şirketleri de alternatif kampanyalarını uygulamaya koydular. Bu kampanyalar arasında binde 5'e inan tapu harcını tüketiciye yansıtmadan kendi, karşılayan şirketler de var, 5-10 bin TL peşinatla ev sahibi yapanlar da...

Sıfır peşinatla ev sahibi
Yeni kampanyalardaki sıfır faizli vade oranları 18 ayla sınırlı kalırken bazı şirketler banka kredisi kullanmayanlara yüzde 15'e varan indirimler ya da peşin alımlarda indirim uygulamaya başladılar. Ev sahibi olmak isteyenlerin ev alırken en çok düşündüğü peşinata da kolaylık getiren şirketler taksitlere bölerek hiç peşinatsız ev sahibi yapmaya çalışıyor. Emlak piyasasında, tamamlanan ve devam eden projelerdeki kampanyalarda büyük indirimler ev sahibi olmak isteyenleri cezbediyor. 2009 yılının tüm kriz yılı olarak geçeceği tahmin edildiğinde yıl boyunca farklı içerikteki kampanyaların da devam edeceği tahmin ediliyor.