kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Çocuklar hayal ediyor şirketler yaratıyor

PINAR ÇELİK
15.04.2009
Yaşadıkları mekanlara hayalleriyle şekil veren çocuklar firmalara da ilham kaynağı oluyor, modayı aradan çıkarıyor..
Bir uzun yol gemisi ya da bir uzay mekiği... Hatta bir sarayın kral odası. Bazen masal kitaplarından bazen mağaza vitrinlerinden bazen de izledikleri çizgi filmlerden esinlenerek kendilerine özgü bir dünya yaratan çocukların yaşadıkları odaları da onların hayallerine yaraşır olsa gerek. Kendi odalarında trendi belirleyen çocuklar olunca, moda kavramı da bu dünyadan sessiz sedasız kayıp gidiyor. Geriye de rengarenk ve birbirinden farklı dizaynlar kalıyor. Çilek Mobilya tasarımcısı Gülendam Anar, şöyle konuşuyor: "Kendi odası içinde kendi dünyasını yaşayan çocukların sınırsız düşlerinin, sınırsız dünyalarında; gemisiyle denizlere açılmak isteyen bir çocuğu mutlu ederken diğerini pistlerde kırmızı otomobiliyle gezmenin keyfini sürmesini istiyoruz. Bir kız çocuğunun sevimli pembe şeker gibi bir odada uyanmak isteğini düşünürken bir diğerinin mavi çiçek bahçelerindeki prenses odasında oyunlar oynamasını sağlamaya çalışıyoruz." Anar, çocuk odalarında modadan bahsetmenin söz konusu olmadığını dile getiriyor. Onların işi hayalleri olabildiğince elle tutulur bir hale getirmek. O dünyanın keyfini çıkarmak da çocuklara kalıyor...

Bilgisayar çağının teknoloji aşığı çocukları

Zamane çocukları bir başka. Onlar çiçek, böcek desenlerini unutalı yıllar oldu. Özellikle erkek çocuklar teknolojiyi çağrıştıran mobilya ve aksesuvarlarına bayılıyorlar.

Perdeler de kendileri gibi renkli

Elvin Tekstil'in çocuklara özel hazırladığı Elvin Kids koleksiyonu, perdeleri de odalar kadar renkli ve farklı hale getirdi. Arabalı, harfli, sayılı, bez bebekli, balonlu, oyuncak ayılı ve kurbağalı, gece ışık saçan fosforlu, ay yıldızlı farklı renk ve desenlerde hazırlanan koleksiyon, anti-bakteriyel özelliği ise özellikle yeni çocuk sahibi olacak çiftler tarafından talep ediliyor.
Haberin fotoğrafları