kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Selman Bilal

Hem topluma, hem tiyatroya destek Bilsar'dan

10.04.2009
Vur / Yağmala / Yeniden (Shoot / Get Treasure / Repeat) İngiliz oyun yazarı Mark Ravenhill'in 2007'de yazdığı bir epik kısa oyunlar zinciri. Dot Tiyatro tarafından, İstanbul Tünel Dotbilsarda projesi ekseninde bir süredir izlenen bu oyunlar, Türkiye TV kanallarında birçok sınıftan ailelerin dramını izlediğimiz dizilerdeki genç yetenekleri buluşturmasıyla da, ilginç bir zemin yaratıyor.
Dotbilsarda, Vur / Yağmala / Yeniden projesinin tamamında Ayçe Abana, Saadet Işıl Aksoy, Serkan Altunorak, Enis Arıkan, Hatice Aslan, Öykü Başar, Beste Bereket, İpek Bilgin, Şebnem Bozoklu, Cemil Büyükdöğerli, Çağ Çalışkur, Murat Daltaban, Ece Dizdar, Gizem Erdem, Tülay Günal, Melike Güner, Veda Yurtsever İpek, Rıza Kocaoğlu, Alper Kul, Mürüvvet Kurt, Mark Levitas, Hakan Meriçliler, Ezgi Mola, Mert Öner, Cem Özeren, Melina Özprodomos, Uğur Polat, İbrahim Selim, Pınar Töre, Mine Tugay, Tuğrul Tülek ve Gonca Vuslateri rol alıyor.
Dotbilsarda, Vur / Yağmala / Yeniden Oyunları ise şöyle: Dün Meydana Gelen Bir Olayda... / Kayıp Cennet / Korku ve Sefalet / Savaş ve Barış / Troyalı Kadınlar / Dünyalar Savaşı / Tahammülsüzlük / Aşık Kadınlar / Mikado / Aşk (için her şeyi yaparım ama bunu yapmam) / Tanrıların Şafağı / Mahşer / Ana / Bir Ulusun Doğuşu / Suç ve Ceza / Odysseia / Cennet Yeniden.
Projeyle ilgili olarak, SABAH Pazar'a konuşan Bilsar Yönetim Kurulu Başkanı Selman Bilal, "Ben Türkiye'de bir sezonda bunca çarpıcı mesaj ve 50'ye yakın sanatçıyla tam 17 ayrı oyunun sahnelenmesini, bu kelimeyi kullanmayı pek sevmesem de bir 'ilk' olarak görüyorum," sözleriyle gurur vesilesi yapıyor.
Sanatsever işadamı, projenin hem topluma, hem de tiyatroya destek olacağına inandığı için bu desteği vermeye karar vermiş.
Nitekim krize rağmen çalıştığı binadan aşağı inerek sanatçılara destek vermenin kendisini ne kadar mutlu ettiğinin altını yine kendisi çiziyor. "Bu kadar kaliteli iş çıkmış olması, genç sanatçıları kazanmamız, benim projeyi çok iyi tanımış olmam, hepsinin etkisi oldu. Bu proje, şu ana kadar yaptığım sponsorluklar arasında en iyisi oldu." Bilgi: www.dotbilsarda.org
Haberin fotoğrafları