kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Eski Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı programın fikir babası.

Spor âşıklarına fırsat kapısı

ÖZGÜR AKMAN
10.04.2009
Kadir Has Üniversitesi, Spor Hukuku Araştırma Uygulama Merkezi bünyesinde düzenlenen Spor İletişimi Sertifika Programı ile spor medyasına donanımlı gençler kazandırmayı amaçlıyor..
Zümrüt Yezdani: "Çocukluğumdan beri futbol ve sporla ilgiliyim. Küçükken annem benim için 'Ne olacak kızımızın hali' diye hayıflanırdı."; Ebubekir Kaplan: "Orta üçte eğitimimi engeller diye ailem futbolcu olmama izin vermedi. Spor, pazarlama ve iletişimi barındıran bir kariyer istiyorum."; Can Artış: "Hukuk okudum, televizyoncu olup olamayacağımı görmek istiyorum" diyorlar; çünkü üç gencin bitmeyen aşkları spor...
Tutkularını bir türlü dindiremeyen bu üç genç, çareyi Kadir Has Üniversitesi'nin Spor İletişimi Sertifika Programı'na katılmakta buldular. İkinci kez düzenlenen program sayesinde spor gazeteciliği ve spor hukuku adayları mesleğin inceliklerini ustalarından öğrenme fırsatını yakaladılar.
Programa katılan spor âşıkları mayıs ayına kadar sürecek programda her hafta sonu spor medyasının değerli isimlerinden meslek sırlarını öğreniyorlar. Hem spor gazeteciliğinin inceliklerini hem de doğru Türkçe ile doğru habercilik yapmayı öğreniyorlar.
Spor tutkunları, programın sonunda girecekleri sınavların sonucunda spor medyasında iş ve staj olanakları bulabiliyorlar.
Programın fikir babası aynı zamanda Kadir Has Üniversitesi'nin mütevelli heyeti üyesi, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve eski UEFA (Avrupa Futbol Birliği) Tahkim Kurulu Başkan Vekili Levent Bıçakçı, herkesin dile getirdiği spor kültürü eksikliğinin giderilmesine katkıda bulunmak düşüncesiyle yola çıkıldığını söylüyor.
Programın akademik yöneticileri Eurosport Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Radikal gazetesi spor yazarı Bağış Erten ile spor yazarı Yiğiter Uluğ'un hazırladıkları sertifika programı, spor medyasına gençlik aşısı yapıyor.

HEDEF, DÜNYA STANDARDI
Programın amacını "Dünyadaki spor iletişimi standartlarına yakın bir eğitim vermek ve bu eğitimi Türkiye koşullarında da işe yarar kılmak. Habercilik etiği, spor gazeteciliğinin özgün yanlarının anlatıldığı hatta halkla ilişkiler, spor hukuku ve spor ekonomisi gibi değişik konularda da dersler var," diyerek açıklayan Bıçakçı "Sertifika sahipleri Lig TV, NTV Spor, Futbol Federasyonu, Eurosport Türkiye'de çalışıyor." sözleriyle programın sonunda katılanlara iş bulma ümidi olduğunu belirtti.
Haberin fotoğrafları