kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Öğrenciler, Obama’nın ortamı samimi ve rahat kıldığını söylüyor.

Obama elimi öyle sıktı ki bırakmayacak sandım

MESUT ALTUN
10.04.2009
ABD Başkanı Barack Obama'nın Tophane-i Amire binasında üniversite öğrencileriyle yaptığı görüşmenin yankıları sürerken, çeşitli üniversitelerden bu görüşmeye katılan öğrenciler ABD Başkanı ile tanışmanın mutluluğunu yaşıyor. Türk öğrenciler Obama'yı anlattı..
Obama'yı yakından görme ve konuşma şansını yakalayan öğrenciler arasında yer alan Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri Cemil Abdullah Naseh, Ece Başaran, Denizcan Demirkılıç ve Emin Özfatura ile üniversitenin boğaz manzaralı terasında konuştuk.

BENİM İÇİN TARİHİ BİR ANDI
Öğrencilere "Obama'yı inandırıcı buldunuz mu?" diye sorduk. Söze önce Obama'ya soru sorma fırsatı bulan Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Cemil Abdullah Naseh başladı. Naseh, Obama'nın kendisine verdiği cevabı tatmin edici bulduğunu belirterek, "Soruyu sorarken çok heyecanlandım. Ortam çok samimiydi. Bunu Obama'nın hareketleri, samimi davranışları sağladı. Ama buna rağmen heyecanlandım.
Benim için tarihi bir andı. Obama'ya, 'Yurtta sulh, cihanda sulh ifadesini Anıtkabir'de kullandıktan sonra ne gibi eylemlerde bulunacaksınız. Türk gençleri olarak biz bu amacınızda size nasıl yardımcı olabiliriz?' diye sordum. O da bizden beklediklerini söyledi ve 'Duvarlar değil, köprüler inşa edin,' dedi. Çok doğru bir cümleydi bu. Ben Obama'nın dünya adına iyi şeyler yapacağına inanıyorum," dedi.
Hukuk Fakültesi öğrencisi Denizcan Demirkılıç ise binlerce öğrenci arasından seçilerek, Obama'yla görüşme imkânı bulmanın kendileri için gurur verici bir durum olduğunu söyleyerek, "Bu açıdan kendimizi çok şanslı hissediyoruz. Amerikan Başkanı'na 20 santimetre mesafede durmak inanılmazdı.
Obama'yı çok sıcak ve samimi buldum. Bizimle tek tek tokalaştı. Bu, rüyamızda bile göremeyeceğimiz bir şeydi. Herkesin gözünün içine bakıp konuşması, bir iki saniye bile olsa diyalog kurması güzeldi. Bana elini uzattığı zaman fotoğraf çekinmek için bırakmadım elini uzun süre. Normalde geri çekmesi lazımdı, ama o da bırakmadı. Elimi öyle sıktı ki bırakmayacak sandım. Benim için unutulmaz bir andı," diye konuştu.

ÖNYARGILARIMIZI DEĞİŞTİRDİ
Hukuk Fakültesi öğrencisi Ece Başaran ise, Obama'nın konuştuğunda insanlara söylediği şeyleri yapacağına dair bir güven hissi uyandırdığını söyledi. Başaran, "Temmuz ayında Amerika'daydım. Orda hayatlarından sıkılmış Amerikalılar görmüştüm. Obama insanlara yeni bir umut vermişti. 'Bu etkileyiciliğin arkasında ne var?' diye düşünüyodum. Ama Obama'yla aynı ortamda bulununca etkilenmemenin mümkün olmadığını gördüm. Söylediklerinin arkasında duran bir kişilik bence. En azından öyle görünüyor. Irak'tan çekilme konusunda söylediğini yapıyor. Bu nedenle güven veriyor.
Ermeni soykırımı iddiası konusundaki tavrını burda bizim hoşumuza gidecek şekilde değiştirseydi, ona bu kadar güvenmezdik," şeklinde konuştu.
Yine Hukuk Fakültesi öğrencisi olan Emin Özfatura da, George Bush döneminden kalma bir önyargıyla Obama'nın da çok inandırıcı olacağını düşünmediğini belirterek, "İlk başta çok fazla inandırıcı olacağını düşünmüyordum.
Gençlikte Amerika'ya karşı bir önyargı, antipati var. Amerika'yı şimdiye kadar olan icraatlarıyla kaba ve bencil buluyorum. Ama Obama samimiyetini gösterdi. Dediklerini yapacağı konusunda ümit verdi bize. Tabi bunu zaman gösterecek.
Sorulara çok doyurucu cevaplar verdi. Halkın içinden gelen bir lider olduğu için daha samimi davranıyor," diye konuştu.
Öğrenciler, Obama'nın "Her şeyi sorabilirsiniz," dediğini ve kendilerine daha önceden ne soracakları konusunda herhangi bir müdahale yapılmadığını da belirttiler.
Haberin fotoğrafları