kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Bir zamanlar kırmızı mayosuyla verdiği pozla olay yaratan Farrah Fawcett, son yıllarda kanserle ve aile içi şiddete karşı verdiği mücadelelerle haber oldu.

Charlie'nin Meleği'nin son mücadelesi

10.04.2009
70'li yılların televizyon yıldızı Farrah Fawcett, bugün kanserle mücadele ediyor. Charlie'nin Melekleri dizisinin yıldızı, saçlarıyla bir dönem bütün kadınlara ilham kaynağı olmuştu..
'Bir maniniz yoksa annemler size gelecek' zamanının yıldızıydı o. Toplumsal hayatından modasına, müziğinden danslarına o zaman bile tapon sayılabilecek, karanlık ve tatsız bir 10 yılın yıldızı.
Türkiye'de televizyonun tek kanallı olduğu oturma odalarının baş köşesine kurulduğu, bir dönemin sevimli seks sembolüydü, Farrah Fawcett.
Öyle ya, o güne kadar kadınlara televizyonda ve sinemada (Modesty Blaise'i saymazsak) kapalı olan bir alanda, dedektiflik alanında üç kadın, üç melek rol alıyordu.
Görünmez patronları Charlie'nin özel dedektiflik şirketinin dişli ve dişi üç dedektifi olarak.
Kadınlar açısından bir ileri adım sayılabilecek bu kazanım, üç meleğin tipi söz konusu olduğunda erkek egemen dünyanın klasik ölçütlerine dönüveriyordu. Bir çekici sarışın, bir güzel kumral ve bir akıllı esmer. Charlie'nin Melekler'i, oturma odalarına pazar akşamları TRT ekranından konuk olurlardı; zaten başka bir kanal, dolayısıyla seçenek de yoktu. Evet Robin Williams'lı Mork ve Mindy, Rock Hudson ve Susan Saint James'li Mac Millan Ve Karısı, Kara Şimşek de vardı ama sürekli kötüleri yenen bu kahraman kadınları belki üstümüze çökmüş karanlığa karşı, ferahlayarak izliyorduk.
O zaman hâlâ 6 Milyon Dolarlık Adam Lee Majors ile evli olduğundan Farrah Fawcett- Majors ve saçları, Jill Munroe rolünde dizinin yıldızıydı.
Tamam, bazı aykırı yeniyetmeler Kate Jackson'ı (Sabrina Duncan) veya Jaclyn Smith'i (Kelly Garrett) beğeniyor olabilirdi, ama sarışınların az bulunduğu bu coğrafyanın yıldızı tabii ki Farrah Fawcett'tı. Kaldı ki dünya da böyle düşünüyordu. Popüler kültür etkisi altındaki kadınların büyük çoğunluğu Charlie'nin Melekleri saçı, yani Farrah- Fawcett saçı kestiriyordu.

KONTRATI İHLAL ETTİ
Sonuçta 1969 yılında televizyonda rol alan Farrah Fawcett için 1975 yılının önemi tartışılmazdı. Aktör Lee Majors ile evlenmiş, mayo reklamıyla gönüllere taht kurmuş ve sezonun en başarılı dizisi olan Charlie'nin Melekleri'nde rol almıştı.
ABC Television Network'ün 1976'dan 1981 yılına kadar çektiği bu dizinin 90 dakikalık pilot filminde melekler birçok sahnede zincire vurulmuş olarak göründüler, mahkûm giysileri giydiler ve çok beğenildiler.
Beğenilmeleri işin sonrası aslında; dizinin yapımcısı Aaron Spelling pilot bölümü seyrettiğinde, "Bu dizi tutmaz," diyor. Ama imdada o sırada bütün mekânları süsleyen Farrah Fawcett-Majors'ı kırmızı bir mayoyla gösteren ve onu bir gecede ülkenin 'pin-up girl' sıralamasında birinciliğe taşıyan afiş yetişiyor. Bir afişle bu kadar olay yaratan birinin rol aldığı dizinin tutacağı da önceden tahmin ediliyor.
Sezonun en çok izlenen dizisi Charlie'nin Melekleri olunca, Farrah Fawcett de saç unsurunun yanına bir de moda markası katıyordu. Ayrıca bu rolle Altın Küre'ye de aday oluyordu. Dizi, 1981 yılına kadar beş sezon sürdü, ama Fawcett olmadan. Birinci sezonun sonunda Farrah Fawcett diziden ayrılmak istedi, ancak kontratı ihlal ettiği için yapım firması tarafından mahkemeye verildi ve sonunda 12 ek bölüm daha çekmek üzere bir uzlaşma sağlandı. Daha sonra onun yerini bir başka sarışın Cheryl Ladd alacaktı.
Haberin fotoğrafları