kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hayırlı damat

Belkıs KILIÇKAYA /PARİS
11.04.2009
Fransa lideri Sarkozy, kayınvalidesinin kanalizasyon sorununu çözmeyen site yönetimine el attı! Yönetim toplantısına katılıp "Akdeniz'i kirletmemek lazım" dedi, örtülü mesajla sorunu çözdü..
Son dönemde Türkiye'de manşetlerde siyasi haberleriyle yer alan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bu kez "aile bağlarıyla" ülkesinde gündemde. Dün ortaya çıkan olay, geçtiğimiz Ağustos ayının sonunda yaşandı. Haberlere göre eşi Carla'nın annesi Maria Bruni Tedeschi, Toulon ve St. Tropez arasında yazlık bir sitede oturuyor.

'UMURSAMIYORSUNUZ'
53 villa sahibinin oturduğu sitenin yönetim toplantısında, kanalizasyon sisteminde bir arıza meydana geldi. Bu arıza yüzünden denizin kirlendiği belirlenince, tamir ettirilmesi istendi. Ancak burada tartışma çıktı... Site sakinleri, tamir masraflarının ödenmesi konusunda fikir ayrılığına düştü. Bazıları payına düşen miktarı ödemeyeceğini söyleyince, sistemin tamir ettirilmesi riske girdi. Bunun üzerine kayınvalide Maria, "Deniz kirliliği burada oturanlara dert değil. Onlar yaşlıların bu pis suya girememesini umursamıyor" diyerek site sakinlerine çıkıştı.

KOMŞULAR ÇOK KIZDI
Ancak yine de sistemin tamir ettirilmesini sağlayamadı. Bunun üzerine yaz tatilinin birkaç gününü kızı Carla ile birlikte yanında geçiren sevgili damadına başvurdu. "Hayırlı damat" Sarkozy de bir sonraki yönetim toplantısında Maria'ya eşlik etti. Site yönetim toplantısında bir anda karşılarında Cumhurbaşkanı'nı bulan komşuların bir kısmı bu tavrı sempatik bulurken, bazıları da öfkelendi.

'VALİLİK UYARMIŞTI'
Toplantıyı dinledikten sonra Sarkozy, nutku tutulan site sakinlerine sadece "Akdeniz'i korumak lazım" diyerek kibarca "tamir ettirin" mesajı vererek ayrıldı. Belediye ve valiliğin siteye denizi kirlettikleri gerekçesiyle uyarı verdiğini de hatırlattı. Bu örtülü mesajlardan sonra site yönetimi arızalı kanalizasyon sistemini tamir ettirdi! İnternet sitelerine de yansıyan bu toplantı ziyaretiyle ilgili bir komşu "Cumhurbaşkanları apartman toplantılarına katılmaz. Fransa'nın bütün ufak işlerine burnunu sokarsa işi hiç bitmez" diyerek tepkisini gösterdi.