kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

11.04.2009
De Niro, Japon restoranı açtı
Hollywood filmlerinin efsanevi aktörü Robert De Niro dün Rusya'nın başkentinde bir Azeri işadamıyla ortak olduğu Japon restoranının açılışına katıldı. Rusya'nın en büyük sergi-fuar merkezi olan Crocus City'nin sahibi olan Aras Agalarov ile ortağı olduğu Nabu'nun yeni şubesinin açılışında neşeli görünen De Niro "Beni bu şehirde en çok votka mest ediyor" diye konuştu.

Albino'ya sığınma hakkı

Ülkesi Benin'den İspanya'ya kaçak tekneyle ulaşan bir göçmen, "ten rengi" sayesinde sığınma elde etti. Moszy adlı Albino göçmen, "Ülkeme dönersem cadı avcıları beni öldürür" diyerek başvuruda bulundu. Melanin pigmenti eksikliğinden tenleri ve tüyleri beyaz kalan albinolar, Afrika'da zenginlik ve şans getirdikleri inancıyla ayinde öldürülüp vücut parçaları satılıyor.

Ermeni yasasına 'çengel'

Fransa'da ilk kez geçen yıl temmuz ayında anayasa değişikliğinde kabul edilen, vatandaşlara, ceza, idare veya sulh hukukuna ilişkin bir yasaya, kişi hak ve özgürlüklerini iptal ettiği gerekçesiyle itiraz hakkı veren düzenleme dün bakanlar kurulunda görüşüldü. Adalet Bakanı Rachida Dati tarafından sunulan bu düzenlemenin Türkiye'yi ilgilendiren kısmı ise Ermeni iddialarını "soykırım" diye tanıyan ve 2001'den beri yürürlülükte olan yasa maddesinin iptaline karşı başvuru yolunun açılması. Fransa Anayasa Mahkemesi eski Başkanı, Senatör Robert Badinter, Ermeni yasası için başvuru yapılması halinde, Anayasa Mahkemesi'nin bu yasayı iptalinin söz konusu olacağını söylemişti. Belkıs KILIÇKAYA / PARİS

Türklere yasak kardeşim!
Avusturya'nın Grosskirschheim kasabasında Türkler'e ev kiralanmıyor, arsa satılmıyor, Müslüman çocukların okula gitmesine izin verilmiyor. Belediye Başkanı Peter Suntinger, Çeçenler içinse "onlara hukuka bağlılık sadece toplu ceza vermekle öğretilebilir" diyor. Irkçı kasabada, zanlı olan yabancılar ile hasta yabancıların tutulduğu bir merkez de bulunuyor.