kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yazıcıoğlu'nun ölüm haberi, Kosova'da büyük üzüntü yarattı

CİHAN
Giriş Saati : 28.03.2009 14:46
Güncelleme : 28.03.2009 22:26
Yeni Haber
Türkiye-Kosova Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatı haberi ardından Kosovalı Türk siyasiler, "Kosova büyük dostunu kaybetti" şeklinde açıklamalar yaptı. ..
Kosova'ya olan yakın ilgisinden dolayı "Kosova dostu" olarak bilinen ve aynı zamanda Türkiye-Kosova Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı olan Yazıcıoğlu'nun ölüm haberi, Kosova'da büyük üzüntü yarattı.

Yazıcıoğlu'nun ölüm haberini alan Kosovalı Türk siyasiler, "Kosova ve Kosovalı Türkler büyük bir dostunu kaybetti" şeklinde açıklama yaparak üzüntülerini dile getirdi.

Kosovalı Türklerin tek siyasi partisi olan Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Mahir Yağcılar, "Haberi duyduğumuzda büyük bir üzüntüyle karşılaştık" dedi. Yağcılar, "Muhsin Bey ve arkadaşlarıyla yakın ilişkimiz vardı. Çok sayıda görüşmelerimiz oldu. Muhsin Bey'in Kosova'ya çok şey yaptığını biliyoruz. Dolayısıyla çok büyük üzüntü içerisindeyiz." diye konuştu. "Hepimiz dua ettik ama maalesef bazen istediğimiz şeyler olmuyor" diyen Yağcılar, "Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Cenaze törenine nasip kısmetse katılmayı düşünüyorum. Çünkü kendisi çok değerli bir devlet adamıydı. Kosova dostuydu, Türk dünyasının büyüğüydü" şeklinde konuştu.

KDTP Milletvekili Enis Kervan ise, "Ne denilebilir ki? Başta ailesine başsağlığı diliyorum, ailesine derken başta hane fertleri olmak üzere Türk dünyasındaki geniş ailesine başsağlığı diliyorum" dedi. Kervan, Yazıcıoğlu'nun iyi zamanda, kötü zamanda her zaman Kosovalı Türklerin ve Kosova halkının yanında olduğunu vurguladı. "Bu olay çok üzücü bir olay" diyen Kervan, "Özellikle Kosova dostlarıyla ve Kosova Türkleriyle iç içe olan Türkiye'nin ve Türk dünyasının gerçekten ihtiyacı olan liderlerden biriydi. Çok üzücü bir olay yaşadık, halen şoktayız. Üzüntülerimizi ifade edemeyecek durumdayım" dedi.

Prizren Belediyesi Başkan Yardımcısı Ercan Şpat da, "Hep ümit ve hayırlı haber alacağız diye yaşadık Kosovalı Türkler olarak. Hem Kosova Türk toplumuna hem Kosova'ya büyük desteği olan, sonuçta Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi'nin Kosova-Türkiye Dostluk Gurubu Başkanı olan bir insandı" diyen Şpat, Yazıcıoğlu'nun her zaman Türk Dünyasına, Türkiye Cumhuriyeti dışında yaşayan Türklere büyük yakınlığı, dostluğu, ilgisi olan bir şahsiyet olduğunu belirtti.

Şpat, "Hep kurtulur diye dua ettik ancak maalesef kötü haberi aldık ve çok büyük üzüntü içerisindeyiz. Kaderi buymuş. Kendisi de son demecinde söylediği gibi 'Bir saniyemizi bile bilemiyoruz' demişti. Maalesef kendisi siyasi hayatında ilk kez bir mitinge helikopterle gideyim derken bu kaderin amansız yazısıyla aramızdan ayrıldı. Ama sanıyorum sadece Türkiye Cumhuriyeti'nde değil, Kosova'nın da ve Türk dünyasının da siyasi tarihinde çok önemli bir yeri olacaktır. Her zaman yaptıklarıyla ve söyledikleriyle hepimizin anısında yaşayacaktır" dedi.

KDTP Prizren Şubesi Başkanı Orhan Lopar da, Muhsin Yazıcıoğlu ile altı ay önce tanışma fırsatı bulduğunu söyleyerek, "Kendisini eskiden kitaplarından ve yaptıklarından tanıyorum zaten. Şu anda Türkiye çok büyük bir siyasi adamını kaybetmiş oldu. Yani müthiş bir insandı. Onu tanıdığımda zaten bizzat gördüm" dedi.

"Gerçekten çok üzüldük böyle bir insanı kaybettiğimiz için" diyen Lopar, "Bir laf var, 'atın üzerinde ölmek' diye, Muhsin Bey de bir bakıma atın üzerinde öldü, yatakta ölmedi. Kendisi Kosova dostuydu 1999 savaş döneminde Kosova'ya helikopterle gelen bir kişiydi. Hiç kimse böyle bir şeyi göze alamaz. Ancak o helikopterle bu bölgeye geldi. Son dönemde de hep buradaydı. Kendisi Kosova'yı ziyaret eden ilk parti lideriydi. Üzüntümüz çok büyük, büyük bir dostumuzu ve liderimizi kaybettik" dedi. Milletvekili Müferra Şinik, "Gerçekten bugün çok üzücü bir haber aldık. Bunun hiç kimse böyle olmasını istemezdi. Kosova'nın ve Kosovalı Türklerin büyük bir dostuydu. Kosova - Türkiye Parlamenterler arası Dostluk Grubu Başkanı'nı kaybetmemizin üzüntüsünü yaşıyoruz. Tüm Kosova ve Kosovalı Türkler olarak herkese başsağlığı diliyorum. Kendisinin Kosova'ya yakınlığı ,dostluğunu sözlerle ifade etmek mümkün değil. Hepimiz bugün bu haberi keşke almamış olsaydık diyoruz. Hepimiz çok ümitliydik ama son haberle şok olduk. Yakınlarına üzüntülerimizi bildiriyor ve başsağlığı diliyoruz" dedi.