kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

23.03.2009
Limanları devlet kontrolüne aldı
Venezüella'da limanlar ve havaalanları federal hükümetin kontrolü altına alındı. Venezüella'da en az 4 eyalette havaalanı ve limanlar federal hükümetin kontrolü altına alındı. Olay, devlet başkanı Hugo Chavez'in geçen hafta sonu ülkenin başlıca ulaşım noktalarının merkezi hükümetin denetimi altına alınacağını açıklaması üzerine gerçekleşti. Chavez'in muhaliflerince yönetilen Zulia, Carabobo ve Nuevakontrol eyaletlerinde denetim altına alınan noktalara ise askeri birlikler konuşlandırıldı.

Pervaneli uçak düştü, 17 kişi öldü
ABD'de tek motorlu pervaneli bir uçak dün inişi sırasında düştü. Uçakta aralarında çocukların da bulunduğu 17 kişi hayatını kaybetti. Bir Federal Havacılık İdaresi (FAA) sözcüsü uçuşun bir öğrenci gezisi olduğunu tahmin ettiklerini ifade etti. FAA açıklamasına göre uçağın Kaliforniya eyaletinden havalandığı belirtildi. Yerel kaynaklar uçağın Montana eyaletinin Butte kentinde bir havaalanına inişe geçtiği sırada mezarlığa çakıldığını kaydetti.

100'e yakın Tibetli rahibe tutuklama
Çin'in kaynayan kazanı Tibet'te son günlerde tırmanan olaylarda 100'e yakın rahip gözaltına alındı. Ülkenin resmi ajanslarının haberine göre Çinghay eyaletinde bir karakolun önünde gösteri yapan Tibetli rahiplerden polislere saldırdı. Eyaletin Golog Tibet bölgesindeki protestolardan sonra rahiplerden 6'sı tutuklandı diğerleri ise teslim oldu. Olaylar Zhaxi Sangwu isimli gözaltında tutulan bir rahibin ortadan kaybolmasından sonra başladı.

Savunma bakanlığı UFO'ları açıklıyor!
İngiliz Savunma Bakanlığı 'UFO gerçeklerinin' yer aldığı dosyaları açıklamaya devam ediyor. Dün kamuoyuna bin sayfalık yüzden fazla gizli UFO (Tanımlanamayan Uçan Cisim) belgeleri dağıtıldı. 1987 ve 93 arasında sıradan vatandaşların, askeri ve sivil pilotların başta olmak üzere UFO'lar ile hikayesi olan herkesin anlattıkları yayınlandı. Hikayeler arasında en çok ilgiyi ise 1990'da İskoçya'da elmas şeklindeki görülen uçan cisim oldu.