kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Şebnem Bozoklu, ‘Selena’ ve ‘Derman’ dizilerinde de oynamıştı. TRT’de birçok animasyon karakteri canlandıran Bozoklu’nun akılda en çok kalan programı ise ‘Elma Kurdu Nam Nam’ oldu.

Televizyon ve sahnede 11 rol birden oynuyor!

08.03.2009
Meçli saçları ve 80'li yılları yansıtan kıyafetleriyle 'Meliha' karakterine hayat veren Şebnem Bozoklu: Bu sezon Tiyatro Kılçık'ta birbirinden farklı 8 tipim var. Dizideki 'Meliha' 9, DOT'taki iki karakteri de sayarsak 11 oluyor!..
atv'nin sevilen dizisi 'Canım Ailem'deki meç saçlı 'Meliha' karakteriyle tanınan Şebnem Bozoklu, şöhret meraklısı olmadığını belirterek "Oyunculuğun tadını çıkarıyorum" dedi. Elele dergisinden Neslihan Böle'ye röportaj veren Bozoklu, 'Canım Ailem'den sonra hayatında nelerin değiştiğini anlattı.

* 'Canım Ailem' dizisiyle birlikte çok fazla hayranınız oldu. Bu kadar ilgi göreceğinizi bekliyor muydunuz?
Her şey çok hızlı gelişti. Açıkçası ilk başlarda aklım 'Meliha' ile o kadar doluydu ki; sonrasını düşünmeye hiç vaktim olmadı. İlk bölümlerden sonra 'Acaba insanlar sevecek mi?' diye düşünmeye başladım.

29'UMDA TANINDIM
* Memnun musunuz ilgiden? Hayatınızda çok şey değişti mi?
Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Haftanın altı günü setteyim. Diğer yandan tiyatroya devam ediyorum. Tek fark; daha çok insanın beni tanıması... Tiyatroda oynarken, kısıtlı sayıda seyirci sizden haberdar oluyor ama televizyon çok daha güçlü bir araç olduğu için, o kitlenin, birden çok büyüdüğünü gözlemliyor ve buna şaşırıyorsunuz.

* Sizin için 'Daha önce nerelerdeydin Şebnem?' şeklinde yorumlar yapılıyor... Geç keşfedildiğinizi düşünüyor musunuz?
Televizyon için yeni bir yüzüm çünkü bundan önce yoğun olarak tiyatro yapmıştım. Televizyonda 29 yaşında tanındım. Bence, konservatuvar bittikten ve profesyonel olarak birçok tiyatroda çalıştıktan sonra televizyonda tanınmak daha avantajlı... Ben bunun biraz tadını çıkarıyorum.

KABARE YAPIYORUZ
* Tiyatro çalışmaları var mı?
DOT Tiyatrosu'nda 'Vur/Yağmala/Yeniden' adlı projede rol alıyorum. Gösteri, 16-17 kısa oyundan oluşan bir epik döngü. Her biri, ortalama yarım saat süren oyunlardan oluşuyor. Seyirci geldiğinde art arda iki farklı kısa oyunu birden görüyor. Bu, tiyatro sezonu boyunca her ay iki yeni oyunun prömiyeri şeklinde devam ediyor. Ben şimdiye kadar iki oyunda oynadım. Biri 'Dün Meydana Gelen Bir Olayda' diğeri de 'Troyalı Kadınlar'dı. İkisi de bitti. Hemen Tiyatro Kılçık başladı. 3 yıldır oynuyorum. Orada kabare yapıyoruz. Hepsi birbirinden çok farklı üsluplar.

* Bu kaç rol demek oluyor?
Tiyatro Kılçık'ta birbirinden farklı 6 tip oynuyorum. Hatta 8... 'Meliha' ile 9, DOT'la birlikte 10-11...

* Bu sizi zorluyor mu?
Hayır, buna bayılıyorum.

* Hangisi ağır basıyor? Tiyatro mu, televizyon mu?
Oyunculuk yapmayı çok seviyorum. Ve tiyatroda da, televizyonda da, sinemada da en iyisini yapmaya çalışıyorum. Hepsini de çok severek yapıyorum.

FİLM PROJELERİ VAR
* Sinema filminde rol almayı düşünüyor musunuz?
İyi bir sinema izleyicisiyim. Sinemaya gitmek, eski filmlerin DVD'lerini bulup evde film seansları düzenlemek, hep hayatımda olan şeyler. Bugüne kadar hiç sinema filmi yapmadım ama bu yazdan itibaren sanırım olacak.

* Somut bir sinema filmi projesi var mı?
Üzerinde düşünülen birkaç film projesi var.

* Şimdikilerden farklı roller mi peki?
Umarım öyledir.

* Verdiğiniz röportajlarda hiç şöhret kaygınız yok gibi. Bir gün bu ilgi biterse ne hissedersiniz?
Televizyon ve onun yarattığı o parlak, ışıklı dünyaya çok inanmıyorum. Parlak işler, çok iyi diziler zamanlarını doldururlar ama bir gün mutlaka biterler. Kendimizi korumak için bunu görmeliyiz bence.
Haberin fotoğrafları