kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MAHMUT ÖVÜR

Ankara nasıl büyüdü?

İstanbul seçimleri belirleyiciyse, Ankara seçimleri de simgeseldir. Bu nedenle başkenti almak, siyasetin rotasını değiştirmese de önemlidir. Yıllardır da bu önemi nedeniyle Ankara seçimleri hayli sert ve iddialı geçiyor.
İşin garip tarafı seçimin siyasi aktörleri de uzun yıllardır pek değişmedi. Melih Gökçek ve Murat Karayalçın...
Bir süre önce Karayalçın SABAH gazetesindeydi. Eski seçimlerle kıyaslandığında, bu kez çok daha iddialı görünüyordu. Solun tek adayıydı ve ilk kez sadece sosyal demokratlardan değil, merkez sağdan da oy alacağını söylüyordu.
Karayalçın iddiasını dayandırdığı iki noktaya daha vurgu yapıyordu:
MHP adayı Mansur Yavaş'ın çıkışı ve Turgut Altınok'un adaylıktan çekilmesi...
Tüm bu faktörler Karayalçın'ın bir kez daha başkan seçilmesine yeter mi bilinmez ama bilinen bir şey var. O da şu: Kim kazanırsa kazansın sanayi kenti olmamasına rağmen Ankara her geçen gün hızla büyüyor. Kimsenin de durdurmak gibi bir niyeti yok.
Karayalçın'la sohbet ederken söz dönüp dolaşıp Ankara'nın büyümesine geldi. O da bu büyümenin nasıl başladığını ilginç bir anekdotla anlattı.
"Ankara yeni büyümeye başladığı yıllarda yabancı uzmanlara bir araştırma yaptırılmış ve çalışma sonucu Ankara'daki hava akımının devam etmesi için iki tepenin yeşil kalmasını istemişler; biri Hacettepe diğeri de Kocatepe. Bir süre sonra genç bir doktor dönemin belediye başkanı Atıf Bey'e gelip, Hacettepe'ye iki katlı küçük bir çocuk hastanesi yapmayı önermiş. Belediye başkanı şehirdeki hava akımı için oranın gerekli olduğunu bildiği için hemen karşı çıkmış ve 'Olmaz' cevabını vermiş. Ama genç doktor Hacettepe'nin korunması için iki katlı bir yapılaşmanın gerekli olduğunu söyleyince başkan da ikna olmuş. İşte Hacettepe o iki katlı çocuk hastanesiyle bugünlere geldi."
Bundan sonra nereye gider, doğrusu onu da kimse kestiremiyor. Ama Karayalçın seçilirse en azından imar meselesine internet ortamında bir şeffaflık getireceğini çok net söylüyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın