kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Sanayi yapıları yerine ofis ve AVM projeleri yükseliyor

18.02.2009
Kağıthane'de yaşanan dönüşümünün bir ayağını da, işlevini yitiren ya da taşınan fabrikaların yerine inşa edilecek yeni projeler oluşturuyor. İstanbul'un nitelikli ofis ihtiyacının bir bölümü Kağıthane'deki eski fabrika alanlarına inşa edilecek ofis projeleriyle karşılanacak. Diğer yandan kimi yatırımcılarda konut ve alışveriş merkezi yatırımları için kolları sıvamış durumda. Geçmişte bölgede faaliyet gösteren Polisan, Hasel Halı, Ege Kimya fabrikaları ve mermer atölyeleri yeni yerlerine taşınırken, faaliyet gösteren sınırlı sayıdaki tesisinde yakın zamanda boşaltılması bekleniyor. Kısa süre içinde başlayacak projeler arasında Tefken-OZ Gayrimenkul tarafından inşa edilecek ofis projesi, Polisan fabrikası yerine yapılacak rezidans ve ofis projesi, Enyapı tarafından Kağıthane merkezde yer alan mermer atölyelerinin yerine yapılacak AVM projesi ile Sur yapının Hayat Kimya'ya ait arsaya inşa edeceği AVM projesi bulunuyor.

Kağıthane'ye A sınıfı ofis projesi
Tefken-OZ / Kağıthane Ofis Park Projesi

A Sınıfı ofis kompleksi olarak tasarlanan Kağıthane Ofis Park Projesi, 9 adet bloktan oluşuyor. Konsepti ve mimari uygulama projesi Emre Arolat tarafından hazırlanan proje, yaklaşık 15 bin metrekare arsa üzerinde toplam 55 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip. Projede, zemin üstü 4 ila 7 katlı bloklar bulunuyor. Ofis katlarının büyüklüğü ise 550 ile bin 500 metrekare arasında değişiyor. Ruhsat çalışmaları henüz devam eden projenin inşasına Mart 2009'da başlayacak, Aralık 2010'da tamamlacak.

Deterjan deposu AVM'ye dönüşüyor
Sur Yapı / Alışveriş Merkezi Projesi

Sur Yapı, bu yıl içinde Hayat Kimya'ya ait olan ve detarjan deposu olarak kullanılan 13 bin 152 metrekarelik arsaya alışveriş merkezi inşa edecek. 75 bin 321 metrekare inşaat alanına sahip projede 43 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 3 bin 500 metrekarelik market ile 31 bin 980 metrekarelik otopark bulunuyor. Kralanabilir alan ise 29 bin 697 metrekare olacak. SİT Etkileşim Alanı içinde proje 3 kat ve 4 bodrum kattan oluşuyor.

Enyapı proje için planlama bekliyor
Enyapı / Alışveriş Merkezi

Enkay Group iştiraki Enyapı'da Kağıthane'nin merkezinde bir alışveriş merkezi projesi için hazırlık yapıyor. Enyapı Genel Müdürü, Hasan Göktaş, üzerinde mermer atölyelerinin bulunduğu 5 ayrı parselle kat karşılığı anlaşma yaptıklarını belirtiyor. 10 dönümlük alana bir alışveriş merkezi projesi hazırladıklarını anlatan Göktaş, projenin hayata geçirileceği bölge SİT Etkileşim Alanı ilan edildi.. Belediye tarafından yeni plan çalışmaları yapılacak. Bu plan çalışmalarınıa uygun olarak bizde projemizi revize ederek hayata geçireceğiz" diye konuştu.