kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Şubat 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Bu adam pembe diyor başka bir şey demiyor

PINAR ÇELİK
18.02.2009
Ona 'pembeli adam' demek yanlış olmaz. Kıyafetlerinden yaşadığı eve kadar Karim Rashid'in hayatının vazgeçilmezlerinden pembe rengi. Aralara uçuk ama farklı renkler serpiştirse de.....
Davidoff, Disney, Este Lauder, Kenzo, Issey Miyake, Hyundai, Ralph Lauren, Sony, Swarovski, Yahoo, Yapı Kredi, Unilever, Tommy hilfiger, Step, Toyota... Bu liste dünyaca ünlü tasarımcı Karim Rashid'in tasarım yaptığı markalardan sadece birkaçı. Onlarcası daha var Rashid'in müşteri listesinde. "Dokunabildiğim her objeyle ilgili tasarım yapmak istiyorum" diyor Rashid. İnternet sitesi, kendi açtığı restoranlar ve oturduğu ev ise pembe renginin hakimiyeti altında. New York'taki evi ise tahmin edilenin aksine küçük ve sevimli. Ve tabii ki hakim renk fuşyadan başlayıp en uçuğa kadar dönen pembe rengi.

Geometriye de hayran
"Evet pembe rengi seviyorum. Her renkle uyum sağlayabilen bir renk olduğunu düşünüyorum pembenin. Ama mavi, sarı, turuncu da vazgeçemediklerim arasında" diye konuşuyor Rashid. New York'taki 'Kurve' adlı restoranında ise beyaz, pembe ağırlığı dikkat çekiyor. Ortada yuvarlak bir bar, bir tarafında sadece içki içmek isteyenler için beyaz ve geometrik koltuklar diğer tarafında ise yemek yemek isteyenler için beyaz ve plastik sandalyelerin bulunduğu sade ve şık bir alan. Siyah peçeteler, aralara serpiştirilmiş tealight mumlar, barın etrafını çevreleyen siyah koltuklarla Karim Rashid imzası her köşeden hissediliyor. Ama Rashid cümlesine nokta koyarken beyaz takım elbisesi pembe gömlek ve gözlükleriyle bir yudum aldığı pembe içkisinden tattıktan sonra, "pembe ve beyazdan vazgeçemem" diyor.
Haberin fotoğrafları