kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Erdal Şenel ve Karanlık Savaş

Gelelim, emekli Tümgeneral Erdal Şenel'in evinde çıkan CD'ye. O CD'de, Karanlık Savaş konseptinden ve buna karşı uygulanması gereken mücadeleden söz ediliyor: "Karanlık Savaş, yabancı ülkelerin, mermi atmadan, bir ülkenin rejimini değiştirmesi anlamında kullanılıyor. Sıcak savaş, soğuk savaşın yerini artık, karanlık odalarda hazırlanan Karanlık Savaş almıştır. Bu savaşta kullanılan unsurlar, IMF, Dünya Bankası, OPEC, Soros gibi kuruluşlardır; ekonomik manipülasyonlar, mikro etnik kışkırtmalarla, siyasi, psikolojik ve sosyolojik etmenleri içeren çok boyutlu bir savaş yürütülüyor. ABD'nin yol açtığı renkli devrimler de buna bir örnektir. Türk Silâhlı Kuvvetleri bünyesinde, Genelkurmay Başkanı ve 2. Başkanı'nın direktifiyle, Karanlık Savaş'a karşı bir konsept geliştirilmiştir."
İşte Erdal Şenel'in evinde bulunan CD'de, Stratejik Araştırmalar ve Etüt Merkezi (SAREM) Başkanı Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin, Haziran 2008'de yaptığı ve yukarıdaki bilgileri içeren konuşma yer alıyor. Ayrıca, "Siyasal İslâm'la Mücadele" başlıklı Word dosyasında, bir eylem planı mevcut; bu plana göre, "Aydınlanma ekipleri oluşturuluyor, albay rütbesinde bulunan askerler görevlendiriliyor."
Tuğgeneral Süha Tanyeri, Karanlık Savaş'la mücadele etmek için, sivil toplum örgütleri ve parayla satın alınacak basın mensupları ile akademisyenlerden söz ediyor. Organik bir bağ kurmadan, bu insanlara bir vizyon verilmesinin şart olduğunu belirtiyor. Bu işlerin, gizlilik içinde yürütülmesi gerektiğini, ortaya çıkarsa "Kontrgerilla hortladı" denilebileceğini hatırlatıyor.
Peki, Süha Tanyeri kim? 13 Haziran 2007'de, Hudson Enstitüsü'nde "Korkunç Senaryo" başlıklı oturuma katılan SAREM Başkanı. Korkunç senaryoları da hatırlatalım: "Anayasa Mahkemesi Başkanı'na suikast, Beyoğlu Karakolu'na bombalı saldırı, 50 kişinin ölmesi, PKK'ya karşı çeşitli illerde kışkırtıcı mitingler düzenlenmesi."
Erdal Şenel, CD'nin kendisine ait olmadığını söylüyor. Peki, kime ait?
Bütün bunların ne anlama geldiğini bilemiyoruz. Ama Türkiye'de, çok karışık işler cereyan ettiği ortada. Hazırlanan korkunç senaryonun önünü Ergenekon davası kesti. Fakat taşlar nasıl yerine oturtulacak, kopuk halkalar arasındaki irtibat ne şekilde kurulacak, bunu şimdiden kestirmek kolay değil.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın