kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI TAN
05.02.2009
Kabaklı kolay börek
(8 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme süresi: 30 dakika
Yufkaları ikiye katlayın ve ince bir rulo haline getirin. Sonra bıçakla ince ince doğrayıp, bir kaba koyup, bekletin. Diğer yanda kabakları rendeleyin, içine ince kıyılmış dereotunu ilave edin. Bu karışımın içine yumurta, süt ve yağı ilave edip, iyice harmanlayın. Kaşar peyniri rendesini de koyup, karıştırmaya devam edin. Fırın tepsisini yağlayın. Küçük küçük kestiğiniz yufkaların yarısını fırın kabına koyun. Üzerine kabaklı karışımı yayarak dökün. Sonra kalan yufkalarla üzerini kapatın. 185 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Bence çocuklara sebze yedirmenin hoş bir alternatifi... Afiyet olsun!

Malzemeler
* 2 yufka
* 2 kabak
* Yarım demet dereotu
* 2 yumurta
* Karabiber
* 1 çay bardağı süt
* 1 su bardağı rende kaşar peyniri
* Tuz
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

* * *
Mercimekli pazı çorbası
(8 kişilik) Hazırlama süresi: 10 dakika Pişirme süresi: 30 dakika

Pazıları iri iri doğrayıp, tencereye koyun. Soğan ve patatesleri dörde bölerek, mercimekle birlikte pazıya ekleyin. Ilık su ilave ederek, tüm malzemeyi kaynayana kadar pişirin. Pişmeye yakın tuz ve yağ ekleyip rondodan geçirin. Taze karabiberle tatlandırıp, sıcak sıcak servise yapın.

Malzemeler
* 1 su bardağı sarı mercimek
* Karabiber
* 1 demet pazı
* 1 orta boy soğan
* 1 orta boy patates
* 8 bardak ılık su
* 2 kaşık sıvıyağ
* Tuz

* * *
Fırında sütlaç
(6 kişilik) Hazırlama süresi 10 dakika. Pişirme süresi: 45 dakika.

Pirinçleri yıkayıp tencereye koyun. Üstünü biraz geçecek kadar su ekleyip pişirin. Bir çay bardağı kadarını ayırıp, sütü pirinçlere katıp, kaynatın. Ayırdığınız sütle nişastayı karıştırıp yavaş yavaş tencereye ilave edin. Şekerini de katın ve karıştırarak iyice pişirin. Son olarak vanilyayı da ekledikten sonra ısıya dayanıklı kaplara sütlacı paylaştırıp, 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Malzemeler
* 1 litre süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 çay bardağı kırık pirinç
* Vanilya