kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Tom Ford kendi tasarımlarına modellik de yapıyor.

Modanın dâhisi Tom Ford sırtını terzilere yasladı

YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ
06.02.2009
"Lüks, sadece insan elinden çıkabilir," diyen Tom Ford'un erkek koleksiyonu elde yapılıyor; çünkü terzilerin geleneklerinden ilham alıyor. Ve bu koleksiyon, artık Türkiye'de de satılıyor..
Gucci'den ayrıldığında, moda dünyası karalar bağlamıştı. Neyse ki ayrılık uzun sürmedi. Modanın dâhi çocuğu Tom Ford, modanın son yıllarda aldığı şekle başkaldıran, son derece gelenekçi bir erkek giyim markasıyla sahalara geri döndü. Yıllar yılı hazır giyime hizmet veren Ford ne yapıyordu peki? Tom Ford manifestosu şöyle başlıyordu: "Stilin sürekli yenilenmesi gerektiği, yanlış bir düşüncedir. Kişisel tarz gücünü, modanın aksine, süreklilikten alır. Hayatınız boyunca dönüp dönüp yeniden giydiğiniz kıyafetleri düşünün. Büyük ihtimalle benzer tarzları tekrar edip duruyorsunuz. Belki tek renk giyinmeyi seviyor, belki de iddialı renkler denemekten hoşlanıyorsunuz. Belki özel dikim ceketler giyiyor, belki kaşmir kazaklar içinde rahat ediyorsunuz.
Çoğu erkeğin stilini, ufak tefek detaylar belirler. Ama bu detaylar, çevresine kendisiyle ilgili çok önemli mesajlar gönderir. Benim koleksiyonumun çıkış noktası da işte, stile bu kişisel yaklaşım." Lüks giyime yeni bir soluk getiren ve birkaç yıldır erkek modasının en çok konuşulan markalarından biri haline gelen Tom Ford erkek koleksiyonu, nihayet Türkiye'de de, Harvey Nichols mağazalarında satılmaya başlandı. Yeni bir soluk dememize bakmayın; kendisinin de söylediği gibi en büyük hedefi, erkek giyiminin kişisel stille örtüştüğü günlere dönmek; Tyler Brûle'nin de birkaç ay önceki Monocle dergisinde yükselişini öngördüğü gibi, geçmişin 'zanaatlarını' ve değerlerini günümüze taşımak.

MODERN AMA MASKÜLEN
Takım elbise ağırlıklı, siyah ve grinin hâkim olduğu koleksiyonda bol bol gömlek çeşidi, kokteyl ceketleri ve smokinler var. Renklendirme ise, çok çeşitli aksesuarlarla yapılıyor. Yaz sezonunda koleksiyona açık renkler ve mayolar da eklenecek.
Tom Ford yetkilileri, kıyafetlerin en önemli özelliğinin takım elbise ve ceketlerin kalıpları olduğunu söylüyor; "Çok modern, vücudu saran, omuzları ve göğsü ön plana çıkaran, son derece maskülen bir silüete sahip. Deneyen müşteriler aynanın karşısında kendilerini gördüklerinde şaşırıyor," diyorlar.
Bu bağlamda Tom Ford erkeğini şehirli, kültürlü ve kendini iyi tanıyan biri olarak tanımlamak mümkün. Marka yetkililerinin deyimiyle bu erkekler, güzel kesimli, modern kalıplı kıyafetler giymekten hoşlanan; kaliteye ve orjinalliğe önem veren kişiler.
Haberin fotoğrafları