kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Müge Çelebioğlu Acar

Bantlar 60 yıldır üzerimizde

06.02.2009
Bu yıl 60. yılını kutlayan adidas'ın doğum günü kutlamaları çoktan başladı bile. Koleksiyonuna ilk kez bir topuklu ayakkabı da katan marka, 2009'un ilk altı ayı boyunca ayakkabıların, sole denilen tabanlarını, ikinci altı ayında ise stripe denilen bantlarını ön plana taşıyacak..
Logo veya yazı görmemize gerek yok.
Bir kıyafetin üzerinde yan yana üç bant varsa, tamamdır. O, adidas'tır. Adi Dassler'ın ilk kez 1949'da kullandığı üç bant, bu yıl 60. yaşını kutluyor. 'Celebrate originality' (Orijinalliği kutla) mottosuyla, çok çeşitli kutlamalar başladı bile.
Bu yılki genel temanın adı, '60 years of soles and stripes' (Tabanların ve bantların 60 yılı). Marka, ilk altı ay bonuca ayakkabıların tabanları, ikinci altı ay boyunca ise bantlarını ön plana taşıyacak.
60. yıl şerefine yapılan kutlamaların önemli bir bölümü de tasarımlarda hayat buluyor. Yeni ürünlerin, koleksiyonların, ardı arkası kesilmiyor. Öyle ki, bu haberi hazırlarken bile SLVR isimli; yeni bir koleksiyon çıkardıklarını okuyoruz.
Markanın doğum günü hazırlıklarını ise, adidas'ın Pazarlama Direktörü Müge Çelebioğlu Acar'dan dinliyoruz...

- 60. yıl için ne gibi yenilikler yapıldı?
-
Öncelikle, Vespa işbirliğiyle yaptığımız adidas Originals Vespa koleksiyonu piyasaya çıkıyor. Erkeklere yönelik '80's Preppy Casual' koleksiyonu ise adidas'ın 80'ler pop kültüründeki yerini ve otantik değerlerini vitrinlere taşıyor. Tenis ve motor sporları, buradaki ana ilham kaynağı. 70'lerin popüler basketbol ayakkabısı Top Ten'ler de bu sezon satışa çıkıyor.

- Kadın koleksiyonlarında ne gibi yenilikler var?
- Sleek adlı koleksiyonda, daha feminen ve şık detaylar ön planda. Sporu ve sokak modasını birleştirmeyi sevenlerin beğeneceği bir koleksiyon. İlk kez topuklu spor ayakkabıları göreceğiz. İsterseniz burnu açık, isterseniz burnu kapalı modelleri var. Tenisçi Stan Smith'in giydiği ayakkabıları, farklı bir şekilde yorumladık ve bugünkü topuklu hallerine soktuk.
Eteğinin altına Stan Smith giymek isteyen ama feminen görünmek isteyenleri düşündük. Ayrıca klasik Superstar ve Stan Smith'a yeni renkler eklenecek; Missy Elliot, adicolor ve adidas Originals Denim by Diesel koleksiyonları da devam edecek.

-En çok satılan ayakkabı modeli hangisi? Tercih edilen renkler var mı?
- Stan Smith ve Superstar. Tamamı deri ayakkabılar ile adicolor modeline de talep fazla. Bugüne kadar en çok satılan ülke forması ise Arjantin'e ait.

- Dünyadan farklı olarak ilgi görmeyen ürünler var mı peki?
- Urban hip-hop kültüründen esinlenen bol kıyafetler burada çok ilgi görmüyor.
Türkiye daha çok Avrupa metropolitan kültüründen etkileniyor. Ayrıca Türkiye'de küçük logolar ve bantlar, büyük logolardan daha çok tercih ediliyor.