kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Cinsel kimlik sorununa 4 farklı bakış!

Özlem ESMERGÜL
05.02.2009
SİYAD'ın düzenlediği 'Bir Günlük Festival'de cinselliğe ve cinsel kimlik sorununa farklı açıdan yaklaşan dört sıradışı Türk filmi gösterilecek. Sinemaseverler filmleri yarın İstanbul Modern Müzesi'nde izleyebilecek!..
SİYAD'ın geçtiğimiz ay ilk kez düzenlediği 'Bir Günlük Festival'in ikincisi, yarın yapılacak. SİYAD üyelerinin seçtiği Türk filmlerinden oluşan festivalde bu kez cinsiyet ve cinsellik temalı 4 film yer alıyor. İstanbul Modern Müzesi'nde gösterilecek 'Beddua', 'Köçek', 'Dönersen Islık Çal' ve 'Kadın Hamlet' adlı filmlerde cinselliğe ve cinsel kimlik sorununa farklı bir bakış açısıyla yaklaşılıyor.

Trajik öyküler
Bülent Ersoy ve Mine Mutlu'nun oynadığı, Osman F. Seden'in yönettiği 1980 yapımı 'Beddua'da Ersoy, cinsel kimliği başkaları tarafından onaylanmayan bir şarkıcıyı oynuyor. Müjde Ar'ın Mahmut Hekimoğlu ile başrollerini paylaştığı 1975 yapımı filmi 'Köçek'te kadınlık hormonları ağır basan çift cinsiyetli bir erkeğin dramı konu ediliyor. Orhan Oğuz'un yönetmenliğini üstlendiği, Fikret Kuşkan, Mevlüt Demiryay ve Derya Alabora'nın rol aldığı 'Dönersen Islık Çal'da bir cüceyle, fahişelik yapan bir travestinin öyküsü anlatılıyor. Metin Erksan'ın 76 yapımı filmi 'Kadın Hamlet' ise Shakespeare'in efsane karakterini kadın kimliğinde beyazperdeye taşıyor. Bu filmde Fatma Girik ve Sevda Ferdağ var. Türk Sineması'nın bu dört sıradışı filmi yarın saat 12.00'den itibaren gösterime sunulacak. Sinemaseverler bu filmleri sadece müzeye giriş bileti alarak ücretsiz olarak izleyebilecekler.
Haberin fotoğrafları