kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Şubat 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Neo 46, moda, tasarım ve sanat cenneti gibi.

Nişantaşı butik avı serüveni

01.01.2009
Favori alışveriş semtime iki yeni mağaza açılır da ben gitmez miyim? Bu hafta hepimiz için butik keşfindeydim..
Geçtiğimiz hafta evimde uslu uslu otururken, cep telefonuma gelen mesaj sesiyle irkildim. Bizim kızlardandı. En sevdiğimiz alışveriş muhitlerinden Nişantaşı'na iki yeni butik açılıyordu. Genç Türk tasarımcılara ait, iki mağaza daha! Bir anda kalp atışlarımın hızlandığını hissettim. Elif Cığızoğlu, Bihter Ayda Pekin ve Özgür Mansur'un butiklerini tavaf ettikten sonra kendimi atabileceğim adresleri herkesten önce keşfetmem gerekiyordu. İndirimden aldığım yeni paltomu üzerime geçirip aceleyle evden çıktım.
İlk durak, Dr. Orhan Ersek sokakta açılan Neo 46. Bir apartmanın alt katında yer alan butik tam bir moda, tasarım ve sanat cenneti. Ayşe Deniz Yeğin ve ortağı İlker Çınarel, tam da benim gibi alışveriş manyaklarının uzak durması gereken bir mekân yaratmışlar.
Duvardaki tablolardan askılardaki trençkotlara, Galata Kulesi silüetli kalem kutularından antika oyuncaklara kadar her şey satılık! Aslında ikilinin işleri gözüme hiç de yabancı değil. Meğer müze mağazaları için çok sayıda tasarım yapmışlar zaten bugüne kadar.
Askılardaki kıyafetleri de gözüm Galata Moda'dan ısırıyordu sanki.
Rengârenk süet defterlerden ve 20 TL'lik çocuk sanat setlerinden aldım önce. Daha sonra Müge Alkan'ın çantalarından en güzelini beğendim. Fiyatlar çok uygun.
Neo 46'da çok sayıda antika oyuncak da var. Pazar filelerini yaşatmak için, oyuncakları file içinde satıyorlar. Tahminimce 70'lerden kalma teneke bir polis arabasıyla yılbaşı akşamı, yiğenimi sevindirmeye karar verdim.
Oyuncaklarla ilgilendiğimi gören Yeğin ve Çınarel, bana ellerindeki diğer oyuncakları da tanıttı.
Amaçları, Anadolu'nun dört bir yanındaki oyuncak atölyelerine ulaşmak ve bu ürünleri, tüketiciyle yeniden buluşturmakmış.
Neo 46'dan çıkınca, soluğu diğer butikte, Naz 19'da aldım. Abdi İpekçi Caddesi, 19 numaraya açılan mağaza, özellikle dekorasyon meraklılarının başını döndürebilecek bir yer. Bir yanda harika desenli yastıklar, gecelik ve sabahlıklar, diğer yanda mobilyalar, antika objeler ve aksesuarlar. Bunca ev eşyasının arasından bile, uzaktan bana göz kırpan çantayı seçebildim.
Kocaman keten çantanın üzerine takmak için bir de broş aldım. İçim rahat, cüzdanım ruhumdan da hafif bir şekilde, evimin yolunu tuttum.
Haberin fotoğrafları