kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
YÜKSEL AYTUĞ

Reyting kazan, televizyon kepçe

Ekonomik kriz, televizyon kanallarını yüksek maliyetli drama üretmekten alıkoyunca, üç paraya yapılan yemek yarışmaları kıymete bindi. "Yemekteyiz" in elde ettiği reyting başarısı nedeniyle tüm kanal yöneticileri başlarına adeta aşçı kepi giymek zorunda kaldı. Benim sayabildiğim kadarıyla şu anda ekranlarda içinden yemek tarifi geçen 20'nin üzerinde program var. İşte şaşırtıcı liste:
Yemekteyiz (Show), Yemeğe Bizdeyiz (Star), Tadında Aşk Var (FOX), Temel İçgüdü (TurkMax), Yeşil Elma (STV), Tadı Damağımda (NTV), Lezzet Durakları (CNN Türk), Kültür Aşı (atv), Damat Beğendi (atv), Kabul Günü (Kanaltürk), Derya Gibi (Show), Her Şey Dahil (Show), İkbal Gürpınar'ın Mutfağı (Kanal 7), Ebruli (tv8), Neşeli Sabahlar (Kanaltürk), Esra Ceyhan'la (Kanal D), Şoray Uzun Yolda (Kanal 7). Bir de Show Plus kanalında yayınlanan yabancı kaynaklı yemek programları var. Martha'nın Mutfağı, Naked Chief ve Aşçılar Yarışıyor gibi... Bakalım bu "reyting kazan, televizyon kepçe" durumu daha ne kadar sürecek?
NOT: Cuma gecesi Ali Kırca'nın Barış Manço anısına organize ettiği özel Siyaset Meydanı, "Yemekteyiz" yarışmasının 3 saat boyunca "sündürülmesi" nedeniyle 23.30 sularında ekrana gelebildi. Oysa Kırca bu programın "çocukların izleyeceği saatte yayınlanacağını" duyurmuştu. Hey gidi koca Barış... Tam zamanında göçmüşsün buralardan... Umarım bu yaşananları görmüyorsundur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın