kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Candan Erçetin, film müziği yapmaktan çok keyif almış: Benim gibi söylemek istediğini dört dakikaya sığdırmaya alışmış biri için ilginç bir deneyim oldu. Film boyunca duyguyu anlatmak için 90 dakikam vardı...

Sette ne yeneceğinin bile listesini yaptım!

ÖZLEM ESMERGÜL - MAGAZİN
03.02.2009
Candan Erçetin, müziklerini hazırlayıp, uygulayıcı yapımcı olarak görev aldığı 'Gölgesizler' filmi için çok çalışmış: İşin hep içindeydim. Beş hafta boyunca sette ne yemek yeneceğinin listesini bile ben hazırlamıştım..
Candan Erçetin; müzik direktörlüğünü ve uygulayıcı yapımcılığını üstlendiği 'Gölgesizler' filmini, 'zamansız ve mekansız' bir proje olarak tanımladı. Sevgilisi Hakan Karahan'ın yapımcılığında çekilen film için 'Ben Kimim' adlı bir şarkı da hazırlayan Erçetin; sinemayla ilgili hedeflerini anlattı.

CANDAN ERÇETİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

PROJENİN HEP İÇİNDEYDİM
* Projeye nasıl hazırlandınız?
2007'nin ocak ayında romanı okuyarak hazırlığa başladım. Yazar Hasan Ali Toptaş ile görüşmelerden tutun da, çeşitli senaryo versiyonlarını okumaya, yönetmen ve oyuncu seçimlerine kadar her aşamanın içinde var oldum. Hatta beş haftalık çekimler boyunca sette ne yemek yeneceğinin bile programını yaptım. Filmin müziklerine de ağustosta başlayıp, eylülde bitirdim.

* Filmin müziklerini yapma teklifi nasıl geldi?
Yaklaşık iki yıl önce başlayan film çalışmalarının hep içindeydim. O bakımdan konu bana talep olarak gelmedi aslında. Dolayısıyla bu bir karardan ziyade, tercihti benim için. Film müziği yapmak; benim gibi söylemek istediğini dört dakikaya sığdırmaya alışmış biri için ilginç bir deneyim oldu. Film boyunca duyguyu anlatmak için 90 dakikam vardı. Bu benim için neredeyse lüks sayılır. Bir başka lüksüm de; müziklerini hazırlayacağım bir filmin başından sonuna kadar her aşamasında projenin içinde bulunmaktı.

İKİNCİ FİLME BAŞLADIK BİLE
* Daha önce kimlerden film müziği teklifleri aldınız?
2003'te 'Gori Varta' adlı film için Bosnalı besteci Sasa Losic'in bestelerine Türkçe söz yazıp, seslendirmiştim. Hatta filmin albümü o yıl Bosna-Hersek'te 'En İyi Soundtrack' ödülünü de almıştı. Ancak uzun metraj bir filmin tüm müziklerinin kurgusu ve yapımı için teklif almadım. Bana daha çok reklam filmleri için yapım teklifleri geliyor.

* Film için bestelediğiniz 'Ben Kimim' adlı şarkıyı albümünüze koymayı düşünüyor musunuz?
Şarkı geçen aralıkta radyolardan dinleyicisiyle buluştu ve ardından resmi sitelerden ücretsiz indirilebilmek üzere dağıtıldı. Yani şarkıyı satışa çıkarmadık. Halen de çıkarmayı düşünmüyoruz. Dinlemek isteyenlere bir tür yeni yıl hediyesi olarak sunduk. Yaz aylarına yetiştirmek üzere çalıştığım yeni bir albüm projem var. Onun içinde 'Ben Kimim' yer alır mı henüz bilmiyorum. Olabilir belki de... Niye olmasın?

* Sinemayla profesyonel olarak ne kadar ilgilisiniz? Yapımcı, sanat direktörü, müzik yönetmeni gibi görevlerle sinemanın içinde yer almayı planlıyor musunuz? Bu anlamda projeleriniz var mı?
Aslında müzik yaşamına adım atana kadar sürdürdüğüm meslek; prodüksiyon ve organizasyondu. 'Gölgesizler' filminin yapım aşamasında da eski mesleğime geri döndüm. Dolayısıyla saymış olduğunuz görevler bana hiç uzak işler değil. Üstelik benim çok da severek çalıştığım alanlar. Biz firma olarak birinci filmimizi tamamladık. 27 Şubat'ta da vizyona giriyoruz. Ama bu arada biz yine aynı ekibimizle yeni bir sinema filmi projesinin senaryo çalışmalarına, aralık ayında başladık bile.

10 SANİYE GÖRÜNÜYORUM
* 'Gölgesizler'de konuk oyuncu olarak yer almayı düşünmediniz mi?
Aslında filmde görev alan herkes filmin birkaç karesinde hep göründü. Çalışanlardan biri de ben olduğuma göre ben de göründüm tabii... Filmin sonlarına yakın 10 saniye kadar görünüyorum. Çok kısa yani...

* Oyunculuk planları var mı?
Hiçbir şey imkansız değil. Her şey projeye bağlı. Değerlendirmeye değer projeler olduğunda oyunculuk neden olmasın?

* Sinemaya uyarlamayı hayal ettiğiniz bir roman ya da hikayeniz var mı peki?
Bende hikaye çok... (Gülüyor) Şaka bir yana, günün birinde benim de kaleme almak istediğim hikayelerim var tabii ki. Çünkü kendimi yazarak daha iyi ifade edebildiğimi düşünüyorum. Ancak hikayelerim sinemaya uyarlanır mı bilemem...
Haberin fotoğrafları