kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

CHP'nin aday değişimi tepkilere yol açtı

Giriş Saati : 01.02.2009 16:53
Güncelleme : 01.02.2009 20:59
Yeni Haber
CHP'nin, avukat Soner Çetin'in yerine Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Ümit Özgümüş'ü Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklaması tepkilere yol açtı.

Ankara'dan dönen Özgümüş'ü il teşkilatı ve partililer konvoyla karşılarken, Soner Çetin taraftarları da ellerinde pankartlarla parti binası önünde değişimi protesto etti.

"Trilyonu aldılar CHP'yi sattılar", "Rüşveti yetiler adayları sildiler", "Satılık il", "Ahlaksız yönetim" yazan pankartları açan CHP'liler, Adana Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerince uzaklaştırıldı.

Parti binası önünde uzun süre slogan atan partililerin uzaklaşmasının ardından yeni aday Ümit Özgümüş'ün taraftarları davul zurna eşliğinde parti binası önüne geldi. Burada halay çeken partililer, Ümit Özgümüş ve açıklanan diğer ilçe belediye başkan adaylarını alkışlayarak karşıladı.
CHP Adana İl Başkanı Serdar Seyhan, CHP'nin Adana'da kamuoyunun yakından tanıdığı, hakkında hiç kimsenin olumsuz bir şey söyleyemeyeceği adaylarla halkın karşısına çıkacağını söyledi.

Daha önce ismi açıklanan Soner Çetin'e teşekkür eden Seyhan, "Arkadaşımız benimle birlikte çalışmıştı. Genç, dinamik bir arkadaşımızdı. Canla başla çalıştı CHP için. Kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

Parti Genel Merkezi'nin, Adana nezdinde seçimi kazanabilecek bir adayla devam etmek istediğini anlatan Seyhan, "Partimiz yeniden bir değerlendirme yapma ihtiyacını hissetmiştir. Bu nedenle sayın Özgümüş'ün adaylığını uygun görmüştür." diye konuştu.
CHP'nin yeni adayı Ümiz Özgümüş ise, vatandaşların Adana'da yolsuzluğun konuşulmadığı bir dönem istediğini, verdiği vergilerin hizmet olarak dönmesini beklediğini ifade etti.

Özgümüş, kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirterek, kalabalığın, değişime duyulan ihtiyaçtan kaynaklandığını aktardı.
Siyasette tehlikeli bir düşüncenin oluştuğunu vurgulayan Özgümüş, "Maalesef 'çalıyor ama iş yapıyor ' gibi tehlikeli söylemler oluştu. Biz CHP olarak dürüst belediyecilik anlayışını getireceğiz. Bu anlayış değişecek. Çalmadan hizmet yapılacak. Bugün bu mücadelenin başlangıcıdır." şeklinde konuştu.

(CİHAN)