kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Şubat 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gökçek'ten "Ayakta yolcu" vaadi

CİHAN
Giriş Saati : 01.02.2009 20:59
Güncelleme : 01.02.2009 22:49
Yeni Haber
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 29 Mart yerel seçimlerindeki rakibi Murat Karayalçın'ın 25 bin kişiye almadan önce 15 bin belediye çalışanını işten atacağını öne sürdü.

1. Ankara Şoför Esnafı Kurultayı'nda konuşan Melih Gökçek, yerel seçimler öncesinde şoförlere yönelik vaatlerini sıraladı. "Ankara Seninle Guru Duyuyor" sloganları eşliğinde kürsüye gelen Melih Gökçek, konuşmasında rakibi Murat Karayalçın'a yüklendi.

CHP adayının vaat ettiği gibi 25 bin yeni işçiye maaş ödeyecek parayı bulamayacağını savunan Gökçek, "Atacaksın 15 bin işçi, yerine 25 bin işçi alacaksın." dedi.

Karayalçın'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 'CHP bayrağı dikme' niyetinde olduğunu söyleyen Gökçek, belediyeye parti yandaşlarının yerleştirileceğini öne sürdü. Melih Gökçek, alınan yeni işçilerle iki günde bir hükümeti yıkmaya yönelik nümayişler yapılacağını iddia ederek, "15 bin adam aldın mı Kızılay'da yürüyemezsin." şeklinde konuştu.

"MİNİBÜSLERE AYAKTA YOLCU ALINMASI YASAL OLACAK"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yerel seçimler öncesinde şoför esnafına yönelik ilginç vaatlerde de bulundu. Minibüslerin ayakta yolcu taşıması için müsaadenin kanuna resmi olarak yazdırmak için girişimde bulunacağı sözünü veren Gökçek, "Başbakanımızın bizi kırmayacağına inanıyorum." dedi.

Melih Gökçek, şoför esnafına şu vaatlerde de bulundu: "Çevre il ve ilçelerden taksilere Ankara'da çalışma izni verilmeyecek. Bu taksilere şerit çektirerek Ankara merkezinde çalışmaları engellenecek. İçerisinde mutfak, tuvalet ve televizyonun da bulunduğu modern taksi durakları hizmete sokulacak. Evi olmayan şoför esnafı için 10 bin daire çekilişle sahiplerine kira bedelindeki ödemelerle teslim edilecek. Kızılay'da taksilerin beklemesi için duraklar yapılacak."

"BANA İFTİRA ATANIN YAKASINA YAPIŞIN"

Yerel seçimler öncesinde kendisi ve ailesi hakkında ortaya atılan iddiaların iftira olduğunu vurgulayan Gökçek, "Bunlar doğruysa dünyanın en şerefsiz insanı Melih Gökçek'tir." dedi.
Gökçek, aksi takdirde iftira atanların şerefsiz olacağını belirterek, şoförlere, "Bunları her tarafta yalanlayın, yakalarına yapışın. Arabanızda rastlarsanız 'Melih Gökçek, senin için şerefsiz diyor' şeklinde yüzüne vurun!" ifadelerini kullandı.