kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Ocak 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Buzdağının altı

Salı akşamı NTV'de, Can Dündar'ın programına, Polis Akademisi öğretim üyelerinden, Taraf yazarı Önder Aytaç katılmıştı. Ergenekon kapsamında ilgili ilgisiz çok kişinin tutuklandığına dair şikâyetlere şu cevabı verdi:
"İtalya'da 14 bin kişi gözaltına alınmış, bunların 7 bini suçlu bulunmuş... Ülkemizde, 4 bin 500 ilâ 6 bin PKK'lı olduğu söyleniliyor. Ama şu anda hapishanelerde yardım ve yataklık yapmaktan dolayı 60 bin kişi yatıyor."
Artık herkes yeni dalgalar olabileceğini kabul ediyor. Eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u ziyareti, bu açıdan kamuoyunun ilgisini çekti. Çünkü öyle karışık olaylar cereyan ediyor ki! Meselâ, Doğu Perinçek, niçin savunmasında "Bir numara, eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı değil Hüseyin Kıvrıkoğlu" dedi? Kime, ne mesaj veriyordu?
Yarbay Mustafa Dönmez'in Sapanca'daki evinden çıkan el bombaları ile Ümraniye'de ele geçen bombalar aynı kafileden. Hablemitoğlu cinayetinin azmettiricisi olduğu söylenen İbrahim Çiftçi cinayetinde kullanılan bombalar da aynı kafileden. 1999'da, Şırnak'taki Hizbullah operasyonlarında ele geçen bombaların da yukarıdakilerle aynı olduğu belirtiliyor. Buna mukabil, Türk Silâhlı Kuvvetleri envanter taraması sonucunda, cephanelikte hiçbir noksan bulunmadığını açıklıyor.
Biz, Ergenekon davası ile buzdağının sadece su yüzündeki kısmını görüyoruz. Altındaki derin yapılanmayı bertaraf edemezsek, Türkiye'de ne faili meçhuller, ne de sabotaj ve suikastlar sona erer.
Yasal Uyarı : Tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi izin alınmadan kullanılamaz.

http://sabah.com.tr/gizlilik_bildirimi.html