kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Başka kanal yakışıksız olur!

23.01.2009
- Şimdi bir talk show'la atv ekranındasınız. Nasıl karar verdiniz buna?
- Ekranda pek çok format var. Yemekteyiz ya da Var mısın Yok musun gibi. Biz de sanat ve kültür ağırlıklı bir program yapmak istedik ve bir yerlerden de esinlenerek Dünya Bir Oyun Sahnesi adlı programda karar kıldık. Kriz ortamı da bu kararda etkili oldu. Kanallar doğal olarak maliyeti düşük programlara yöneldi. Hayatı ve oyunu, oyunculuğu irdeleyen bir içeriği var. Bu yüzden bunca hengâme içinde ortalama seyircinin ilgisini çekeceğinden de pek emin değilim açıkçası. Çünkü oyun dediğimiz şey hayatın ta kendisi. Çocuk oyunla öğreniyor hayatı. Hatta bir kedi yavrusu da oyunla öğreniyor avı, avcılığı. Sanki bir fareymiş gibi yuvarlanan bir makaranın peşinden koşturup duruyor. Bakmayın siz etrafınızda olup bitenlerin gerçekmiş gibi bize sunulmasına. Bize sunulan bir oyun. Kimyasal silah üretiliyor bahanesi ile Irak'ı işgal etmek bir oyun. Yüksek sanat diye nitelendirdiğimiz sinema, tiyatro, edebiyat, resim gibi estetikle ilgili alanlar oyunların altındaki gerçeği anlatırlar bize. Dış dünyadaki oyuncuların maskelerini indirip onları gerçek yüzleri ile tanıştırırlar. Asıl gerçek tiyatro sahnesinde gösterilendir. Gerçeğin gerçeğidir. Bu nedenle değerlidir.

- Bütün bu sorulardan mı yola çıktınız program yaparken?
- Evet, belki seyirciye bu anlamda bir şeyler hatırlatabiliriz, onları sanata yakınlaştırırız diye.

- Programınız yöneticilik yaptığınız kanalda yayınlanıyor.
Bu ne kadar etik bir durum?
- Aslında öbür kanallarda yayınlamak yakışıksız bir şey! Ben başka kanallardan dizi teklifi aldım ama bu kanaldayken, casus gibi gidip başka kanalda çalışmadım. Asıl o etik olmazdı.

- atv'de icra kurulu üyesisiniz aynı zamanda. İcra kurulu üyeliği ne demektir, ne yapıyorsunuz tam olarak?
- Biraz gözlemcilik yapıyorum, fikrim sorulursa cevap veriyorum. Bu kurum bir dergi çıkaracak yakında, orada anlattım bunu, onu bekleyelim bence.