kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Ocak 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Marvel Comics, Spider-Man'ın son sayısında gündemi ne kadar iyi takip ettiğini kanıtlayarak Başkan Barack Obama'yı da kahramanları arasına kattı.

Örümcek adam ağını Beyaz Saray'a attı!

FİGEN YANIK
23.01.2009
İyilerin dostu, kötülerin düşmanı tam 47 yıldır milyonlarca çocuğun kahramanı olmayı başaran Örümcek Adam'ın hayranları arasında ABD'nin yeni 'kahraman' başkanı Obama da var..
Yeni yılın ilk günlerinde herkes 20 Ocak'ta Amerikan başkanlık koltuğuna oturan Barack Obama'dan Gazze, Irak ya da ekonomik krizle ilgili açıklamalar beklerken o çıkıp da "Küçük bir çocukken Örümcek Adam'ın çizgi romanlarını biriktirirdim" demesin mi? Onun bu beklenmedik sözleri hem Örümcek Adam fanatiklerini mutlu etti hem de "Beyaz Saray'a bizden biri oturacak" diye sevinen çizgi karakterin yayıncısını... Bu fırsat kaçırılır mıydı? Başkan adayının sürpriz açıklamasını zaman kaybetmeden kâra dönüştürmeyi seçen yayıncı Marvel Comics de bir jest yaparak derginin son sayısında Obama'yı kapağa koyarak, özel bir baskı bile hazırladı. İşte böylece her yüzeye yapışabilen, bir örümcek duyarlılığıyla tehlikeleri önceden sezen, güçlü hisleri olan Spider-Man, Türkçesiyle Örümcek Adam, şimdi de ağını Beyaz Saray'a örmüş oldu. Peki yalnız Obama'yı değil, dünyanın her köşesindeki milyonlarca çocuğu etkisi altına alan, sadece çizgi romanı ya da filmleriyle değil tişörtünden bardağına, posterinden kalemine kadar pek çok yan ürünüyle de ağlarını ören Örümcek Adam'ın sırrı; yayımlanmaya başladığı 1962'den bu yana tam 47 yıldır çocukları ağına düşürmesi, onların en çok özendikleri kahraman olmayı başarması.
Haberin fotoğrafları