kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Ziynet Sali'den ziynet gibi şarkılar..

Müzik Can Sayın .
Ziynet Sali'nin albümü iki diskten oluşuyor. Birincide Türkçe şarkılar, ikincide yunanca şarkılar var.
"Herkes Evine" harika bir Latin pop şarkı.
Nefis gitar soloları, Fernando'nun geri vokali ile çok keyifli. Söz ve müzik Sinan Akçıl'ın. Bu albümde Akçıl'a ait 5 şarkı var. Bunlardan 'Hop Hop' çok eğlenceli, ölüyü diriltecek cinsten. Bir diğeri, canlıyı duygusallıktan öldürecek güzellikte.."Estirme Rüzgârı!.."
Albümün en güzel slow şarkılarından biri de "Ahir Zaman" ve Yunancası 'Mi Horisume'. Beste Sofi Pappa'nın. Duygu yüklü Türkçe sözler Burcu Tatlıses'in. 'Hava Hoş' özellikle akordeon süslemeleriyle çok hoş !
Uzun yıllardır Sezen Aksu'dan dinlediğimiz Şanar Yurdatapan klasiği "Olmaz Olsun", Erhan Bayrak düzenlemesi ve Ziynet Sali yorumuyla çok güzel olmuş. Beste ve güftesi Sezen Aksu'ya, düzenlemesi Mustafa Ceceli'ye ait "Beş Çayı"nı Ziynet çok güzel yorumlamış.
"Gelin"in bestesi Yunanli Dimitris Lappas'ın ama Burcu Tatlıses'in sözleri ve Cem İyibardakçı'nın düzenlemesiyle çok bizden olmuş davul zurnalı Gelin!.
İkinci cd'nin açılış şarkısı 'Ke Sagapo' Sezen Aksu'nun artık klasik olan 'İstanbul İstanbul Olalı'sının Yunancası. Vasilis Saleas'ın klarnetiyle çok güzel olmuş. Türk bestecilere ait bu şarkıyı ve Herkes Evine'nin Yunancası 'Horepse Mazi Mou'yu yunan müzik listelerinin üst sıralarında duyarsak hiç şaşırmayalım.
Çok güzel bir albüm olmuş Ziynet Sali'nin son albümü.
Ayrıca..
Eleana Papaioannou'nun ülkemizde birkaç gün önce çıkan 'Kitaxe Me' isimli albümünü Yunan müziği severlere tavsiye ederim. Albümde bir de sürpriz var. Ferhat Göçer'den tanıdığımız ve çok sevilen 'Biri Bana Gelsin' şarkısının orijinali 'Tesseris Ke Misi' bu albümün açılış şarkısı.
Dinleyin orijinalini de çok seveceksiniz. Bence albümün en güzel şarkısı 'Kalinihta' kesinlikle bir hit. Farkında olmadan iki elinizi hava kaldırıp sallanmaya başlıyorsunuz. Albümün diğer güzel şarkıları 'Pikra', 'Ne Me Agapas ' ve albümün kapanış şarkısı süper slow 'Lipame'.
cansayintr@yahoo.com