kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Agresif görünsem de dışarıda farklı biriyim

15.01.2009
* Doktorluk, hakemlik, futbol yorumculuğu ve sunuculuk... Hangisinde daha başarılısınız?
Ben 'Şurada burada başarılıyım' demem. Bunu halk değerlendirsin. Hangi işi yapıyorsam, layığıyla yapmaya çalışırım. Başarılı ya da başarısız olurum, orasını bilemem.

* Neden böyle daldan dala atlıyorsunuz? Hakemlik ve futbol yorumculuğu dışında birbirine paralel giden iki meslek yok...
Ben atlamadım, beni böyle daldan dala atlattılar. Tıbbiyede okurken ve futbol oynarken hakemliğe merak sardım. Üçdört yıl içerisinde birinci lige yükseldim. 24 yaşında birinci ligde maç yöneten bir hakemdim. Oyuncuların yüzde 70'inin yaşı benden büyüktü. Sonra hakemlik bitti ve televizyonlardan teklif geldi, yorumcu oldum. Sonra sunuculuk teklifi aldım ve sunucu oldum. Yani ben 'Bunu yapayım' falan demedim, beni sektöre soktular. 'Gelir misin?' dediler ben de 'Hay hay' dedim.

* Şu anda bir şöhretsiniz. Bunu taşıyabildiğinize inanıyor musunuz?
Kendim için 'Şöhretim' demem, sadece tanınmış bir insanım. Özel hayatımda kimseyi kırmam. Sosyolojik anlamda aşağıda olan insana bir baba, bir ağabey gibi davranırım. Bakmayın televizyonda kırıcı agresif olduğuma, ben dışarıda farklı bir adamım.

* Dostluğa önem verdiğinizi söylüyorsunuz. Ama dostlarınızdan da lafınızı esirgemiyorsunuz...
Babamı tanımam... Televizyonda yorum yapmak ibadet gibidir. İbadet yaparken ne kendinizi ne de Allah'ı kandırabilirsiniz. Sen o ekranda yorumu kendi adına yapmıyorsun, millet adına yapıyorsun. Bir yorumu, belli bir adamı korumak veya belli adamı ezmek amacıyla yaparsam spor kamuoyunu yanıltmış olmaz mıyım? Bunları yapmaya hakkım yok.

HINCAL BİR FENOMEN
* Spor yorumcularında bazı isimlerin kulübün adamı gibi çalıştığı gerçeği de var ama...
Beş parmağın hepsi bir değil. Tetikçi yorumcular olabilir. Ama bu önceki yıllarda daha fazlaydı. Şimdilerde spor yorumcuları renklerinin sesi olmaktan uzaklaşmaya başladılar. Örneğin Hıncal Uluç sıkı bir Galatasaraylı'dır ama yeri gelir Galatasaray'ın belinden su alır. Bana göre Hıncal Uluç yazarlığıyla ve yorumculuğuyla Türk spor tarihinin en başarılı futbol yorumcusudur. O, Türk spor kamuoyunda bir fenomendir.

* Bundan sonra yapmak istediğiniz bir şey var mı?
Bundan sonra; çoluğum çocuğum büyüsün, sağlıklı bir şekilde yaşayayım, dostlarıma bir zarar gelmesin, kimseye muhtaç olmayayım istiyorum. Öyle çok param pulum olsun gibi isteğim yok. Zaten çok para mutsuzluk getirir. Her şeyin başı sağlık. İddialı bir adam olmama rağmen, hayatım iddialı değildir. Şöyle bir arabaya bineyim, şöyle bir saatim olsun gibi hayallerin hep suni ve insanın hayatını zorlaştırıcı şeyler olduğuna inanıyorum.