kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Paketi gönder paran iade.... Gümrük vergisi alınan ülkelerde müşterilere vergi ücreti geri ödeniyor.

StrawberryNet takıntısı markaları çileden çıkardı

PINAR ÇELİK
09.01.2009
Özellikle kadınlar arasında hızla yayılan kozmetik sitesi StrawberryNet çılgınlığına markalar ve distribütörler ateş püskürdü: O sitedeki ürünler sahte olabilir. Bunun bir garantisi yok..
İnternet üzerinden 10 yılı aşkın bir süredir kozmetik satışı yapan StrawberryNet.com sitesinden yapılan alışverişler gerek kulaktan kulağa gerekse internet üzerindeki alışveriş forumlarında birebir kullanıcıların tavsiyeleriyle Türkiye'de de hızla yaygınlaşıyor. Ancak sitenin güvenilir olduğundan tereddüt eden Türkiye'deki distribütör ve üretici firmalar konuyla ilgili çileden çıkmış durumda. Site üzerinden dünyaca ünlü kozmetik, makyaj ve cilt bakımı markalarının orijinal ürünlerini gümrüksüz fiyatlarıyla hatta yüzde 40'a varan indirimlerle satan sitenin kendileriyle hiçbir ilgisi olmadığını belirten firmalar, birçok ürünün sahte diye geri döndüğünü söylediler.

ÜRÜNLERİMİZ KESİNLİKLE HAKİKİ
Site üzerinden dünya çapındaki markaların ürünlerini yüzde 100 orijinal olarak sattıklarını belirten Strawberry Limited'den Mike Walsh, kendi kategorilerinde dünyanın en büyük ve başarılı website'si olduklarını belirtti. Site üzerinden tamamen hakiki ürünlerin satışını yaptıklarını dile getiren Walsh, ürünleri nereden edindikleri ile ilgili sorumuza ise 'gizlilik prensibi' nedeniyle cevap vermedi. P&G Baş Hukuk Müşaviri Özge Ayöz ise, yerleşik bir ofis ve istihdam maliyetleri olmadığı için giderlerinin düşük olmasından dolayı yüksek indirim yapan bu tip sitelerin tüketici ve ticaret kanunları çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.