kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

09.01.2009
İşsizlik oranı 16 yılın zirvesinde
ABD'de tarım dışı istihdam Aralık ayında 524 binle beklentilerin altında azaldı. İşsizlik oranı yüzde 7.2'ye çıktı. ABD'de işsizlik oranı son 16 yılın en yüksek seviyesinde gerçekleşti. Ekonomistler, tarım dışı istihdamın Mayıs'ta 550 bin kişi azalmasını ve işsizlik oranının yüzde 7.0 olmasını bekliyorlardı.

Yapısal kırılganlık devam ediyor
Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean- Claude Trichet, merkez bankaları ve hükümetlerin hızlı ve geniş çaplı önlemlerine rağmen, küresel finansal sistemde kırılganlığın sürdüğünü söyledi. Paris'te kapitalizmin geleceği konulu konferansta konuşan Trichet "Şu anda küresel finans ve bunun sonucunda küresel ekonomideki yapısal kırılganlığı küçümsemek hata olur" dedi.

Avrupa'da perakende satışlar arttı
Euro bölgesi perakende satışların, Kasım'da bir önceki aya göre yüzde 0.6 ile beklenmedik şekilde arttı. Avrupa Birliği'nin istatistik kurumu Eurostat, euro kullanan 15 ülkede, tüketici talebinin bir göstergesi olan perakende satışların aylık bazda yüzde 0.6 yükseldiğini, yıllık bazda ise yüzde 1.5 düştüğünü açıkladı.

Panasonic yarımlarını 1 milyar $ azalttı
Elektronik devi Panasonic, yüksek teknolojili ürünlere olan talebin küresel bazda düşmesi nedeniyle düz ekran televizyon fabrikası yatırımını azalttı. Panasonic, Japonya'daki iki yeni televizyon fabrikasına daha önce 580 milyar yen yatırım planlayan Panasonic, bu yatırımı, 100 milyar yen (1.1 milyar dolar) azaltmaya karar verdi.

Ssangyong iflasın eşiğinde
Güney Kore'nin 5. büyük otomobil üreticisi Ssangyong, yeniden yapılandırmaya zaman kazanmak için iflas koruma başvurusunda bulundu. Seul Merkez Bölge Mahkemesi Hakimi Hong Joon-ho, şirketin başvurusunun bir ay içinde ya onaylanacağını ya da reddedileceğini belirtti.