kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Ocak 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

'Vicdan' sadece film değil, gerçek!

TÜLİN KERMEN
02.01.2009
Ben o bildiğiniz merhametli, iyi insanlardan değilimdir. Yani her gördüğüm çocuğa sevecen gözlerle bakmam, güzel vücutlu her kadını kıskanırım ve en sevdiğim arkadaşım bile olsa doğum gününde gelen hediyelerin benim olmasını isterim! Bu itiraflarımın sebebi olarak gezegenleri mi gösterirsiniz, hayatı mı bilmem ama üstteki satırlar, içinde olduğumuz değişimin beni nasıl etkilediğini anlatmak için yazılmıştır. Bir Musevi arkadaşıma yemeğe gittiğimde neden masalarına bir kişilik fazla tabak koyduklarını sormuştum, onlar da 'O yer tanrı misafiri için' demişlerdi! Zaman değişiyor ve bizi hayvan olmaktan ayıran özelliğimiz, vicdanımızın dönemi başlıyor... Mağazaların, lokantaların, firmaların da vicdanlısı vicdansızı var. Hem bunları hatırlatarak, hem de sizlere vicdanlı bir sene dileyerek yeni yıla 'merhaba' diyorum...

GİT, DEĞİŞTİR!
*
Koşulsuz müşteri mutluluğu Beymen'de vardır. Git, değiştir ürününü, ne zaman istersen, süper bir olay! Oxxo mağazalarında, bir sene içinde istediğin zaman ürünlerinizi değiştirebildiğinizi biliyor muydunuz? Bunun 2009'da her mağazada olmasını diliyorum.

* House Cafe Nişantaşı'nda ikinci kat da açıldı. Büyük bir masa etrafında tanıdık tanımadık birçok insan ev havasında oturuyor, yeni dostlar ediniyor o masa etrafında. Senelerce her gün gittik, arkadaşlarımızla veya yalnız... Bizler sayesinde büyüdüler ne güzel. Ama şimdi fiyatlarını bu kadar yükseltmeleri ayıp olmuyor mu bize? Onları da, benzerlerini de misyonlarını hatırlamaya davet ediyorum ve dostlarınızla beraber bir yıl diliyorum.

* Bir arkadaşım anlattı; New York'ta Donna Karan mağazasında indirim döneminde alışveriş yaparken bir konuşmaya şahit olmuş. Müşteri 600 dolarlık elbise için mağaza görevlisine "550 dolarım var, bir şey yapabilir misiniz?" diye sormuş. Gülmeyin gerçek bir olay bu... Görevli "Bir dakika" demiş ve müşteri temsilcisini çağırmış. Burada elbiseyi alıp almaması olay değil, burada ciddiye alınmak ve duruma ayak uydurmak var. İçtenliğinizin duyulacağı bir sene diliyorum.

BİR İLKE İMZA ATSINLAR...

* Kitchenette'lerin konsepti, atmosferi, yemekleri süper, 10 numara! Sorunsa sadece Pepsi satmaları! Burası sıradan bir hamburgerci değil ki... Pepsi de Coca Cola da satmalı. Hem iki markayı bir araya getirerek bir ilke de imza atmış olurlar değil mi? Neden bir marka içmeye zorunlu tutulayım ki... Lütfen bir gıdım daha incelik istiyoruz... Herkese seçeneğimizin olacağı bir yıl diliyorum.

* Hâlâ yılbaşı için sevdiklerinize hediye alamadıysanız, işte size hoş bir seçenek: Metro grubun öncülüğünde çıkan 'İmkansız(!) Periler'. Kitabı alın, paranız Anadolu'daki hiçbir şeyi olmayan kız çocuklarına gitsin. Fena mı, bir kahve parasına hem de... 'Bencil' değil de, 'bizcil' olmayı diliyorum.

BİLETLER DEĞİŞTİRİLEBİLSİN
* Biletix'ten internet ve telefon yoluyla konserler, tiyatro vs. için şık diye bilet alıyoruz. Ama İstanbul trafiği malum, o seansa yetişemediysen, hemen arayıp bir dahaki seansa değiştirmek istiyorsun, yok, bilet yanıyor! Yani Biletix'ten aldığın her bilet senin kaderin haline geliyor. Olur mu böyle şey? Ticket Türk'te ise satış noktasına gittiğinde, değiştirme nedenine bağlı olarak değişim yapabiliyorlar. Kaderini 'iyi yönde' değiştirme gücü diliyorum.

* Türkiye'de bir trend yayılır ve sonra yapışır kalır. Yaratılan yaratılmıştır diyerek değişik hiçbir şey düşünülmez... Neredeyse her lokantada önünüze zeytinyağı- ekmek geliyor. İyi hoş da artık bir farklılık olsun istiyoruz. Yani hepimize yaratıcı bir yıl diliyorum.