kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Aralık 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Artık yakışıklı oyuncu olmak istemiyorum

26.12.2008
Yeni filmi 'Body of Lies'da bir CIA ajanını canlandıran Leonardo DiCaprio, Fransız Premiere dergisine 'yakışıklı aktör' olarak anılmaktan bıktığını söyledi ve ekledi: Artık insanların bilgi dağarcıklarına katkı sağlayacak işlerde rol almak istiyorum! ..
Leonardo DiCaprio'nun yeni filmi 'Body of Lies' (Yalanlar Üstüne) vizyona girdi. DiCaprio, David Ignatius'un aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan filmde terörle mücadele eden bir Amerikan ajanını canlandırıyor. Ridley Scoot'ın yönettiği filmde başrolü Oscar'lı oyuncu Russell Crowe ile paylaşan Di- Caprio, artık başta siyasal meseleler olmak üzere dünya sorunlarına gönderme yapan filmlerde rol almak istediğini söylüyor. İşte ünlü aktörün Fransız Premiere dergisine yaptığı ilginç açıklamalar:

SINIRLARI ZORLADIM
* Bu filmde ikinci kez Russell Crowe ile birlikte oynuyorum. O, çok disiplinli ve işini çok seven bir aktör. O kadar iyi bir oyuncu ki, onun karşısında her zamankinden daha iyi bir performans sergilemeye çalışıyorsunuz. Russell sayesinde, kendi oyunculuk sınırlarımı zorlamayı öğrendim.

*
Filmde Roger Ferris adında Amerikalı bir ajanı canlandırıyorum. Çekimler başlamadan önce eski CIA ajanlarıyla biraraya gelip, onlardan önemli bilgiler aldım. Ortadoğu tahmin ettiğimden çok daha karışık ve sorunlu bir bölgeymiş. Aslında terör olaylarıyla başa çıkmak bir hayli zormuş.

'TITANIC' ŞIMARTTI!
* 'Titanic' filmini çekmemin üzerinden tam 10 yıl geçti. Üzülerek söylüyorum ki; o film üzerime bir etiket gibi yapıştı. Elde ettiğim şöhret başlangıçta beni çok şımarttı ve kişiliğimin değişmesine yol açtı. Allah'tan kendimi çabuk toparladım.

*
16-17 yaşlarındayken, yapımcıların bana teklif ettikleri rollerde oynardım. Artık kendi tercihlerime göre hareket ediyorum. 'Romantik filmlerin yakışıklı oyuncusu' ya da 'kızların aklını başından alan aktör' olarak anılmak istemiyorum. Gece kulüplerinde gezip, aşk hikayelerimle konuşulmak yerine; ekoloji ve politika gibi bence çok önemli olan konularla ilgileniyorum. Mesela Barack Obama'nın Amerika'nın yeni başkanı seçilmesi için çok ciddi bir destek verdim, aktif olarak çalıştım. Artık insanlara bir şeyler öğretmek arzusundayım. Onların göz zevklerine değil; bilgi dağarcıklarına ve beyinlerine katkıda bulunmayı istiyorum.
Haberin fotoğrafları