kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Kare As: Yılbaşı eğlencesi

18.12.2008
Yılbaşı gecesini evde aileniz ve dostlarınızla geçirecekseniz, keyifli bir sofra kurup televizyon seyredeceksiniz demektir... Bunların yanı sıra ne yapacağınıza karar verdiniz mi? "Biraz da kendi kendimize gülelim, eğlenelim," diyenler için, yılbaşı gecesi eğlence alternatiflerini toparladık..
TOMBALA
(Aldığı oy: 7)
"Yılbaşı eğlencesi," denilince ilk akla gelen oyun tabii ki tombala. Oyun, İtalya'nın güneyindeki şehirlerde eldeki kazancı yükselterek hayır yapmak ya da gelir elde etme amaçlı olarak çıkmış. Sonra bir yılbaşı eğlencesi olmuş ve ne olursa olsun tüm dünyada hâlâ popülerliğini koruyor. Özellikle çocukların sevdiği tombala, 7'den 70'e tüm aile bireylerinin katılımıyla daha da keyifli hale geliyor. Torbadan numaralı taşlar çekilerek üzerinde numara yazılı kartlarla oynanan bu şans oyununda, karttaki bütün numaraları kapatan "tombala" diyor ve büyük ödülü kazanıyor. Jüri üyelerimizden en çok oy alarak bu yıl da yılbaşı eğlencelerinde liderliği koruyan tombalayı tercih eden jüri üyelerimiz ise şunlar: Ferhat Çalapkulu, Neşe Erberk, Feryal Gülman, Ayşe Özyılmazel, Tülin Şahin, Deniz Türkali, Süheyl Uygur.

TABU
(Aldığı oy: 5)
Ev partilerinin en aranan oyunlarından Tabu, en az iki kişilik gruplarla oynanıyor. Yasak kelimeleri kullanmadan, en kısa sürede en çok kelimeyi grup arkadaşlarınıza anlatmak için acele ederken hep beraber eğlenebilirsiniz. Özellikle XL versiyonu daha da eğlenceli olan Tabu'yu oynayarak, yılbaşı gecesi evde ailece iyi vakit geçireceğinizden şüpheniz olmasın. Jüri üyelerimizden Ferhat Çalapkulu, Fem Güçlütürk, Ayşe Özyılmazel, Tülin Şahin ve Deniz Türkali, Tabu'nun keyifli bir oyun olduğu görüşünde birleşiyorlar.

SESSİZ SİNEMA
(Aldığı oy: 3)
Evde kalabalık bir grup varsa oynanabilecek en keyifli oyunlardan biri de sessiz sinema... Biraz sinema bilgisi olan herkesin rahatlıkla oynayabileceği bu aktivitede içinizde gizli kalmış oyunculuk yeteneğiniz de ortaya çıkabiliyor. Evdeki grup eşit sayılarla ikiye bölünüyor ve karşı tarafın söylediği filmi hiç konuşmadan hareketlerle kendi ekibinize anlatmanız gerekiyor. Özel isimler içeren filmler söylenemezken, bu hafta vizyona giren filmlerden Sibirya Ekspresi veya Yalanlar Üstüne'yi anlatmayı deneyebilirsiniz. Jüri üyelerimizden Deniz Türkali, Pelin Batu ve Tülin Şahin sessiz sinemanın yılbaşı gecesi için keyifli bir eğlence olduğu görüşünde birleşiyor.

KARAOKE
(Aldığı oy: 3)

Japonya'dan tüm dünyaya yayılan bir eğlence türü olan karaoke, yılbaşı gecesi mikrofonu eline alıp, arkadaşlarıyla eğlenmek isteyenler için ideal bir seçenek. Bir DVD ya da VCD oynatıcınız varsa, bir karaoke seti almanız yeterli. Jüri üyelerimizden Neşe Erberk ve Feryal Gülman evde karaokenin çok eğlenceli olduğunu söylerken, Ayşe Özyılmazel yılbaşı gecesi çılgınca eğlenmek isteyenlere, oyun konsolu PlayStation'ın yeni ürünü Singstar'ı öneriyor. Gelişmiş bir çeşit karaoke oyunu olan Singstar'da Kenan Doğulu'dan Mustafa Sandal'a, Tarkan, Sezen Aksu ve İbrahim Tatlıses'e kadar birçok Türk sanatçının şarkıları yer alıyor.

TRIVIAL PURSUIT
(Aldığı oy: 2)

Tüm dünyada yoğun ilgi gören genel kültür oyunu Trivial Pursuit, altı farklı kategoride tam 2 bin 400 farklı soru içeriyor. Bilgi dağarcığına güvenenler, gündemi yakından takip edenler, hafızası güçlü olanlar ya da güçlendirmek isteyenler bu oyunu tercih edebilir. Jüri üyelerimizden Ferhat Çalapkulu ve Elif Edes'in yılbaşı için favori oyunu Trivial Pursuit.

HEDİYE ÇEKİLİŞİ
(Aldığı oy: 2)
Evde yeni yıla girerken sevdiklerinize küçük hediyeler alarak ortamı keyiflendirmeniz mümkün. Neşe Erberk'in hediye faslı için ilginç bir önerisi var. "Eve gelen misafirlerim hediye almak zorunda. Her hediyeye bir numara yapıştırılıyor. Yapılan çekilişle hangi numara çıkarsa, o hediye sizin oluyor." Elif Edes ise el emeği hazırlanan hediyelerden yana: "Kalıcı olması için herkes birbirine kart hazırlayıp hatıra olarak verebilir."

DVD İZLEMEK
(Aldığı oy: 2)
Yeni yıla evde girip de televizyondan uzak durmak mümkün değil. Ancak TV kanalların klasik yılbaşı programlarını izlemek yerine eğlenceli birkaç DVD alıp, dostlarınızla izleyebilirsiniz. Jüri üyelerimizden Ayşe Özyılmazel evde eğlenmek isteyenlere bir Madonna DVD'si alıp izlemelerini ve bunun eşliğinde dans etmelerini önerirken, Fem Güçlütürk de yılbaşı alternatifleri arasında DVD izlemeyi sıralıyor.

İSKAMBİL OYUNLARI
(Aldığı oy: 2)
Pişti, pis yedili, papaz kaçtı, eşşek, poker, briç... İşte iskambil kâğıtlarıyla oynanan bu oyunlar da yılbaşı gecelerinin sık tercih edilen eğlence alternatifleri arasında. Bu arada aman dikkat edin, kendinizi kaptırıp birbirinize düşmeyin. Ailece ya da dostlarınızla iyi vakit geçirebileceğiniz bu oyunlar, jüri üyelerimizden Feryal Gülman ve Alp Kırşan'ın evde yılbaşı eğlencesi alternatifleri arasında yer alıyor. Gülman briç, Kırşan ise pokeri tercih ediyor.

PICTIONARY (ÇİZİKTİRME)
(Aldığı oy: 1)
Pictionary (Türkçe adıyla Çiziktirme) adlı oyunda, anlatmak istediğiniz kelimeyi belirli bir süre içinde çizmeye çalışıyorsunuz. Ancak oyunun yeni versiyonlarında kâğıda değil de küçük dijital bir ekrana çiziyorsunuz. Üstelik bir elinizdeki ekran televizyona da bağlanabiliyor ve çizdikleriniz televizyonda görünüyor. Jüri üyelerimizden Fem Güçlütürk, Pictionary'nin keyifli bir yılbaşı gecesi eğlencesi olabileceğini söylüyor.

PLAYSTATION
(Aldığı oy: 1)
Sony tarafından üretilen bir tür video oyun konsolu olan PlayStation'ın iki ve üçüncü versiyonları bulunuyor. Bu oyun konsollarından herhangi birini televizyona bağlayıp, yeni maceralara yelken açabilirsiniz. Futbol turnuvasından, savaşlara kadar birçok farklı konuda oyun var. Jüri üyelerimizden Ferhat Çalapkulu, yılbaşı gecesinde PlayStation oynayarak keyifli vakit geçirilebileceği görüşünde.

Tombala * * * * * * *
Karaoke * * *
Sessiz Sinema * * *
Tabu * * * * *

Pelin Batu (Oyuncu)
* Sessiz sinema
* Scrabble

Ferhat Çalapkulu (Oyunevi kurucusu ve Türk Beyin Takımı Kaptanı)
* Tombala
* Trivial Pursuit
* Tabu
* PlayStation

Elif Edes (İşletmeci)
* Trivial Pursuit
* Herkes kendi müzik tarzından örnekler çalar
* Hediye çekilişi

Neşe Erberk (İşkadını)
* Tombala
* Misafirlerle birlikte yemek yapmak
* Karaoke
* Hediye çekilişi

Fem Güçlütürk (İşkadını)
* Pictionary
* Tabu
* DVD izlemek

Feryal Gülman (İşkadnı)
* Tombala
* Karaoke
* İskambil oyunu

Alp Kırşan (Oyuncu)
* Poker
* Sayko

Ayşe Özyılmazel (Gazeteci)
* Tabu
* Karaoke
* Tombala
* DVD izlemek

Tülin Şahin (Manken)
* Tabu
* Sessiz sinema
* Adam tutmaca
* Tombala

Deniz Türkali (Oyuncu)
* Çin ruleti
* Sessiz film
* Tabu
* Tombala

Süheyl Uygur (Sunucu)
* Tombala
* Mısır patlatıp kestane pişirmek
Haberin fotoğrafları