kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Aralık 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Gwyneth Paltrow

Paltrow'un gafı: Goop

12.12.2008
Oyuncu Gwyneth Paltrow'un bir ay önce açılan goop.com sitesinde, hayranlarına kendi ya.am tarzından esinlenerek verdiği tavsiyeler hem övülüyor hem yeriliyor.....
Beyaz arka planın üzerine iç açıcı renklerle ve şekillerle 'yap', 'git', 'gör" ,"al' gibi bölümlere ayrılan site, henüz çok yeni olmasına rağmen şimdiden tepki toplamaya başlamış bile. Boston Herald gazetesi Gwyneth Paltrow'un sitesinin 'Gerçek hayattan kopuk bir saçmalık silsilesi' olduğunu yazmış. NBC'nin Los Angeles bazlı sitesinde ise Paltrow'un bu girişimi heyecanla karşılanmış ve ünlü yıldızın bu girişimi desteklenmiş.
Peki bu sitede neler mi var? Paltrow'un favori yemek tariflerinden Londra'da kaldığı otellerle ilgili düşüncelerine, en sevdiği restoranlardan klasik bir gardırop edinme yollarına kadar birçok şey...
Peki neden bazıları Paltrow'un saçmaladığını düşünüyor? Çünkü zengin bir Hollywood yıldızı olan Paltrow, tüm dünyayı etkileyen ekonomik krizden habersiz bir şekilde, kendi şaşaalı yaşam tarzından esinlenerek yazdığı tavsiyelerini (özellikle de böyle bir küresel kriz sürecinde) halkın örnek alamayacağını düşünmeden kaleme alıyor, okuyuculara uçuk fiyatlı ürünler tavsiye ediyor.
Paltrow'un sitesinin eleştirilmesinin en büyük sebebi, bu küresel kriz zamanında hayranlarına tavsiye ettiği ürünlerin fiyatlarının aşırı olması. Hatta bazıları "Paltrow'un halkın halinden ancak Marie Antoinette kadar anladığı belli oluyor," gibi yorumlar yapıyor. Film başına milyon dolarlar kazanan ve bir stil ikonu olan Paltrow'un tavsiyeleri arasında devasa fiyatlardaki Sergio Rossi ayakkabılar, Bottega Veneta botlar ve Tod's çantalar bulunuyor.
Fakat Paltrow'un hayran kitlesinin ve ondan tavsiye alma ihtimali en yüksek olan kişilerin ekonomik krizden nasibini almış, orta halli sinemaseverler olduğunu hesaba katarsak, bu zamanda Paltrow'un tavsiye ettiği ürünlerin taklitlerini alacak durumlarının bile olmadığı ihtimalini göreceğiz.
Kıyafet tavsiyelerinde sınıfta kalan Paltrow, herkesin aralık ayında yaşadığı hediye telaşını kaçırmayıp, okurlarına hediye seçimlerinde de yardımcı olmak istemiş. 20-80 dolarlık fiyat aralığındaki yemek kitapları, defterler, mutfak aletleriyle başlayan tavsiyeler ilk bakışta nispeten normal boyutlarda. Fakat fiyatı yaklaşık 1800 dolara kadar çıkan çanta ve saatlerle devam eden ürünler, çoğu kişinin bırakın ekonomik krizi, normal zamanlarda bile almayı sadece hayal edebileceği şeyler. Verdiği akıl almaz tavsiyelerle hayranlarının hayatlarında olup bitenlerden ne kadar habersiz olduğunu gösteren Paltrow, hediye tavsiyelerinde de sınıfı geçememiş.
Peki bu site gerçekten de 'saçmalık silsilesi' mi? Hayır, değil; Paltrow'un da hakkını yememek lazım. Eğer ekonomik krizi bir kenara koyarsak, aslında seviyeli ve samimi yazıları ve iç açıcı tasarımıyla bağımlılık yaratabilecek bir site. Paltrow, ürün tavsiyelerinin yanı sıra kendi hayatında uyguladığı sağlıklı yaşam prensipleri ve spiritüel hayat felsefesiyle ilgili yazılara da yer vermiş. Mesela "Hayata pesimist yaklaşan yakınlarımıza nasıl yardım edebiliriz?" sorusunu ünlü Hint- Amerikan felsefeci Deepak Chopra ve New Yorklu psikolog Karen Binder-Brynes gibi kişilere sorup, yanıtlarını sitede yayınlayarak hayranlarının sorunlarına çözüm bulmayı hedeflemiş. Paltrow bu tarz konulara daha çok yer verirse, belki ekonomik krizi karamsarlığa yenilmeden nasıl aşacağımızı da öğrenebiliriz.
Bazıları "Bu zamanda böyle lüks ürünleri tavsiye eden bir site hazırladığına göre Paltrow delirmiş olmalı," diyor. Ama eminiz Paltrow delirmedi; o sadece ekonomik krizin etkisini hissetmeyecek kadar zengin bir kadın.
6 Kasım'da yayınlanmaya başlanan Paltrow'un haftalık ebültenine ücretsiz üye olmak için GOOP.com'a girip, elektronik posta adresinizi yazmanız yeterli.
Haberin fotoğrafları