kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Aralık 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
'A.R.O.G'da Cem Yılmaz'a Ozan Güven ve Nil Karaibrahimgil eşlik ediyor.

Filme 9 milyon $ harcadık 3 liralık teliften kaçmayız!

Mehmet ÇALIŞKAN
11.12.2008
'A.R.O.G' filminin ortak yapımcısı Murat Akdilek, filmde yer alan şarkıların teliflerini ödemedikleri yönündeki iddiaları yalanladı: 3-5 liranın hesabını yapmayız!..
Cem Yılmaz ile birlikte 'A.R.O.G' filminin yapımcılığını üstlenen Murat Akdilek, filmde kullanılan şarkıların teliflerinin ödenmediği yönündeki iddialara ateş püskürdü. Ozan Video'nun sahibi Gürol Ersaraç'ın filmde kullanılan 'Kibar Gelin' ve 'Annem' adlı parçaların telif haklarına sahip olduğunu ileri sürerek, kendisine ve Cem Yılmaz'a dava açacağını dile getirmesi üzerine küplere binen Akdilek, korsancılıkla suçlanmaya tahammül edemeyeceğini söyledi. Ersaraç'ın iddialarının ardından, hukuk bürosunu arayarak telif haklarının ödenmesinde bir hata olup olmadığını araştırdığını belirten Akdilek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Korsancılık iddiası üzdü!
"Yaptığım araştırmaya göre; şarkılar Kültür ve Turizm Bakanlığı'na göre kimde görünüyorsa, ödemeyi ona yapmışız. Mesela; 'Kibar Gelin' adlı parçanın telif hakkı olan 4 bin YTL'yi Türküola Müzik Yapım'a ödemişiz." 'A.R.O.G' un yapımcıları Fida Film ile CMYLMZ Fikir Sanat'ın telif hakları konusunda çok hassas olduğunu belirten Akdilek, şöyle devam etti: "Bugüne kadar yaptığımız bütün filmlerde önceliğimiz telif haklarının ödenmesi olmuştur. Şirketlerimizin en önemli referanslarından biri; teliflerin ödenmesinde hiçbir sorun yaşanmamasıdır. Benim ve Cem Yılmaz'ın telif haklarını ödememesi söz konusu bile olamaz. Bu film için 9 milyon dolar harcadık. 3 bin-5 bin YTL telif parasını mı kaçıracağız? 3'ün 5'in hesabını mı yapacağız? Hak sahiplerine ödemeler yapılmıştır. Korsancılıkla suçlanmamız, bizi çok üzdü."
Haberin fotoğrafları