kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Devamsızlara sarı mektup

ZÜBEYDE YALÇIN ANKARA
15.11.2008
AK Parti grubu, bakanlar ve genel başkan yardımcıları dahil devamsız 100 milletvekilline 'sarı zarf' içinde uyarı gönderdi..
Milletvekillerinin Meclis çalışmalarına katılmaması Başbakan Tayyip Erdoğan'ı kızdırdı. AK Parti Grubu, Genel Kurul çalışmalarına katılmayan 100'e yakın bakan, genel başkan yardımcısı ve milletvekilini bir yazı göndererek uyardı. Uyarının, genellikle bir kişinin işten atılma yazısının konulduğu ve kamuoyunun da yakından bildiği sarı zarf içinde gönderilmesi ise ayrı bir espri konusu oldu. Vekiller, "Başbakan milletvekilliğinden çıkışını vermiş" diye birbirine takıldı. AK Partili milletvekilleri katılmadığı için son dönemde Meclis Genel Kurulu'nda toplantı ya da karar yeter sayısı bulunamadığı için kapanınca harekete geçildi. AK Parti Grup Yönetimi en son geçen hafta perşembe günü toplantıya girmeyen 100'e yakın milletvekiline ".. tarihteki toplantıya katılmadığınız görülmüştür" diye başlayan bir uyarı mektubu gönderdi. Mektup, nöbetçi olduğu halde Meclis'te olmayan bakanlar ile genel başkan yardımcılarına gitti. 5 grup başkanvekilinin imzası ile gönderilen mektupta, "Genel Kurul'un çalışmaması Meclis'in ve partimizin itibarı açısından hoş bir görüntü vermemiştir. Bu durumun bir daha tekrarlanmaması ve Meclis çalışmalarına katılmanız konusunda daha hassas davranmanız önemle rica olunur" mesajı verildi.

HESAP SORACAK
AK Parti, 28 Kasım'da Kızılcahamam'da yapacağı toplantıda da devamsız milletvekillerine hesap soracak. 22 Temmuz'dan bu yana Genel Kurul çalışmalarına katılımlarına ilişkin liste çıkartacak. Listede, tüm milletvekilleri için mazeretsiz olarak kaç kez Genel Kurul'a gelmediklerine ilişkin bilgi yer alacak. Liste, toplantıda Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan, bir kez daha vekilleri uyaracak.