kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Kafes pilavı

Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun ve küp şeklinde doğradığınız kuru incir ve kayısıları ilave edin. Ayrı bir tavada yağsız olarak 2 dakika kavurduğunuz fıstıkları, tuz ve tarçını da üzerine ekleyin. Suyunu katıp, kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Milföy hamurlarını merdane yardımıyla inceltip bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Küçük sufle kaplarını yağlayıp, şerit halindeki milföyleri boydan boya dışarı taşacak şekilde içlerine yerleştirin. İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp, kaplara paylaştırın. Kenarlardaki parçaları kabın üzerine doğru toplayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında milföy hamurları kızarana kadar pişirip, servis yapın.

Malzemeler
* 1 su bardağı pirinç
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 4'er adet kuru kayısı vekuru incir
* 1 çorba kaşığı dolmalıkfıstık
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1.5 su bardağı sıcak su
* 3 yaprak milföy hamuru
* Tuz, karabiber

* * *
Cheesecake
Bisküvileri toz haline getirip, eritilmiş margarin ile karıştırın. Karışımı 28 cm.'lik kek kalıbına yayın. Kalan malzemeleri mutfak robotunda karıştırıp bisküvili karışımın üzerine dökün. 180 derecelik fırında, 35 dakika pişirin. Kalıptan çıkarmadan, 3 saat bekletin. Sos için 1 çay bardağı frambuazı ayırıp, kalanları mutfak robotunda parçalayın. Ayırdığınız frambuazları bu karışıma katın ve sosu kekin üzerine dökün.

Malzemeler
* 200 gram pötibör bisküvi
* 50 gram eritilmiş margarin
* 2 su bardağı süzme yoğurt
* 1 paket çiğ krema
* 1 paket labne peyniri
* 1 su bardağı tozşeker
* 6 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı mısır nişastası
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1 limonun rendelenmiş kabuğu
* 2 paket vanilya
Sos için: Yarım kg. dondurulmuş frambuaz