kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
31 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Krem şokola

Pirinç unu, kakao, mısır nişastası ve şekeri bir tencerede karıştırın. Üzerine sütü ekleyip ocağa koyun. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan indirdikten sonra vanilyayı ekleyin ve soğuduktan sonra kuplara dökün. Ancak kupları tam doldurmayın. Bir kaba krem şanti ve sütü döküp, mikserin önce yavaş, sonra hızlı devriyle koyulaşana kadar çırpın. Hazırladığınız krem şantiyi istediğiniz şekilde kuplardaki krem şokolaların üzerine dökün. Çilek ve nane yaprağı ile süsleyip buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapın

Malzemeler
*
1 kg. süt
* 2 çorba kaşığı pirinç unu
* 2 çorba kaşığı kakao
* 2 çorba kaşığı mısır nişastası
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 paket vanilya Süslemek için:
* 1 paket krem şanti
* 1 su bardağı süt
* 6-8 adet çilek
* 2-3 dal nane

* * *
Köfteli fırın makarna
Bir tencereye su doldurun, tuz ve zeytinyağı ekleyip kaynatın. Makarnaları kırmadan suya atın. 13 dakika haşlayıp altını kapattıktan sonra üzerine bir su bardağı soğuk su ekleyin. 5 dakika bekletip makarnayı süzün. Beyaz peyniri ufalayın ve kaşar peyniri ile birlikte makarnaya karıştırın. Bir fırın kabını yağlayıp makarnaları yerleştirin. Süt ve yumurtayı tuzla çırpıp, makarnaların üzerine dökün. 200 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Köfteleri hazırlamak için kıymayı bir kaba alın. Soğanı rendeleyin. Bayat ekmekleri ıslatıp sıkın. Soğan, ekmek, karabiber, kimyon ve tuzu kıymaya katıp yoğurun. Bu harçtan minik köfteler hazırlayın. Bir tabağa unu döküp köfteleri içine atın ve sallayarak una bulayın. Bol yağ koyduğunuz bir tavada köfteleri kızartın. Biberi ve sarmısakları ince kıyın. Ayrı bir tavada salça, sivri biber ve sarmısakları zeytinyağında kavurun. Köfteleri bu sosa koyup 5 dakika pişirin. Makarnayı fırından çıkartıp, düz bir servis tabağına ters çevirin. Köfteleri makarnanın ortasına koyun. Soğanların beyaz kısımlarını üç parmak eninde kesip üstlerini bıçakla çizin. Bu soğanlarla tabağı süsleyin.

Malzemeler

* 1 paket fırın makarna
* Bir buçuk litre su
* 1 çorba kaşığı tuz
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı Sosu için:
* Yarım kg. süt
* 2 adet yumurta
* 200 gr. beyaz peynir
* Bir buçuk su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 tatlı kaşığı tuz Köftesi için:
* 300 gr. kıyma
* 1 adet küçük boy soğan
* 3 dilim bayat ekmek içi
* 1'er çay kaşığı karabiber ve kimyon
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 çorba kaşığı un
* 2 diş sarmısak
* 1 adet sivri biber
* 3 çorba kaşığı domates salçası Süslemek için:
* Yarım demet taze soğan

* * *
Pastırmalı ve yeşil zeytinli börek
Su ve zeytinyağını çukur bir kapta çırpın. Yufkaların hepsini üst üste koyup boydan boya üçe bölün. Kenarlarında kalan kısımları da keserek düzgün dikdörtgenler oluşturun. Bu dikdötgenleri ortadan ikiye bölüp üçer katlı altı parça yufka elde edin. 3 kattan oluşan bu parçaların aralarına bir fırça yardımı ile zeytinyağlı karışımdan sürün. Bir kapta yeşil zeytin, dil peyniri, beyaz peynir, kekik ve kırmızı biberi karıştırın. Hazırladığınız harcı hamurların ortasına paylaştırın. Yanlarını ve iki tarafını toplayarak kapalı bir börek elde edin. Daha sonra bir bıçak yardımı ile böreklerin üstünü yıldız şeklinde çizin ve dışa doğru açın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Börekler pişince tereyağını kızdırıp pastırmaları 1-2 dakika pişirin ve böreklerin üstündeki açık kısma koyarak servis yapın.

Malzemeler

* 3 adet yufka
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 çay bardağı su
* Yarım su bardağı doğranmış yeşil zeytin
* 1'er çay bardağı küçük doğranmış dil peyniri ve beyaz peynir
* 8 dilim pastırma
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber