kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Kereviz çorbası

Kerevizleri soyup, kararmamaları için limon suyu ile ovun ve rendeleyin. Tereyağını bir tencereye koyun. Üzerine un ekleyip 1-2 dakika kavurun. Süt ve suyu tencereye katıp çırpıcı ile iyice karıştırın. Kerevizleri ilave edip 15 dakika süreyle ara sıra karıştırarak pişirin. Taze kereviz yaprağı ile süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
* 2 adet orta boy kereviz
* 1 adet limonun suyu
* 2'şer çorba kaşığı tereyağı ve un
* 1 su bardağı süt
* 3 su bardağı su
* 1-2 dal kereviz yaprağı
* Tuz

* * *
Sebzeli hindi yuvası
Hindi etlerini iki parmak eninde şeritler halinde doğrayın ve döverek inceltin. Bir çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu karıştırıp hindi etlerini ovun. İki şeridi kürdanla tutturup birbirine ekleyin ve ortası boş bir yuva haline getirin. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Diğer taraftan küp doğradığınız biberleri ve kabağı 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika sote edin. Beşamel sos için kızdırdığınız yağa un ekleyip 1-2 dakika kavurun. Sütü ilave edip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Kaşar, maydanoz, karabiber ve tuzu ekleyip bir kez daha karıştırın ve ocaktan alın. Bir servis tabağına beşamel sosu döküp, hindi yuvalarını üstüne yerleştirin. Taze soğanların yeşil kısımlarını sıcak suda 1-2 dakika tutup soğuk suya batırın ve suyunu süzün. Yuvaların içine, hazırladığınız sebzeli karışımdan doldurun. Hindi yuvalarını tutturduğunuz kürdanları çıkartıp bir sap taze soğanla etraflarını bağlayın. Sıcakken servis yapın.

Malzemeler
* Yarım kg. hindi göğüs eti
* 1'er adet kırmızı ve sarı dolmalık biber
* 1 adet kabak
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı kırmızıbiber
* Tuz, karabiber
* 4 adet taze soğan Beşamel sos için:
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı un
* Bir buçuk su bardağı süt
* 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri (eski kaşar)
* 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
* Tuz, karabiber

* * *
Kestaneli ve kayısılı pilav
Kayısıları sıcak suda yarım saat bekletin. Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun. Tereyağını eritip üzerine zeytinyağını ekleyin ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci içine atıp 10 dakika kavurun. Pirincin üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. İkiye böldüğünüz kayısı ve kestaneleri ve tuzu ekledikten sonra 20 dakika pişirin. Altını kapattıktan sonra tarçını serpip üzerine kağıt havlu koyarak demlenmeye bırakın. Nane ile süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
* 8-10 adet kuru kayısı
* Bir buçuk su bardağı pirinç
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 10-15 adet kestane
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* Tuz