kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel.

Piyanist Başkan

Öner ŞAN-Soner ÖZCAN
08.11.2008
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel 9. Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nin açılışında konçerto seslendirdi..
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 9. Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nin açılışını yaptı. Türel, şef Gürer Aykal yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestrası eşliğinde J. S. Bach'ın BWV 1056 Fa minör piyano konçertosunu seslendirdi. Türel, son derece zor olan konçertoda solist olarak piyano çalarken 2 kez hata yaptı. Hata anlarında şef Gürer Aykal, orkestrayı durdurup, kalınan yerden devam ettirdi. Yaklaşık 6 dakika boyunca konçertoyu seslendiren Türel, beyaz smokin giydi. Büyük alkış alan Türel, 6 ay boyunca konçertoya çalıştığını belirterek, "Çok iyi çalıyordum. Ama burada heyecanlandım ve iki kez hata yaptım. Beni affedin" dedi. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle gerçekleştirilen 9. Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nin açılışına Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışta, Menderes Türel'in ardından Fazıl Say sahne aldı. Say, "Anadolu'nun Sessizliği" adlı, kendine ait 3 nolu Piyano Konçertosu'nu ve Beethoven'ın "Korolu Fantezi"sini sundu.

ÖZEL KONSERLER
Vladimir Spivakov yönetimindeki Moskova Virtüözleri'nin bundan sonra her yıl "Festival Orkestrası" olarak özel konserle katılacağı festival, 23 Kasım'da Chano Dominguez'in "Piano Flamenco" projesi ile bitecek.