kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Kasım 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran’ın yeni projeleri Histanbul’ ekim ayında sahnelenmeye başlandı. Oyunda Memet Ali Alabora ile Roza Erdem rol alıyor. Oyunda şarkılar, şiirler ve çizgilerle ‘Hangi İstanbul?’ sorusuna yanıt aranıyor.

Fransızlar 'Türkiye Mevsimi' için İstanbul'da oyun seçiyor

31.10.2008
Önümüzdeki yıl Fransa'da düzenlenecek olan 'Fransa'da Türkiye Mevsimi' etkinliği çerçevesinde 14 Fransız sanat yönetmeni Türkiye'ye geldi. Yönetmenler, garajistanbul'da izledikleri oyunlar arasından seçim yapacak..
Fransa'dan gelen 14 sanat yönetmeni 'Fransa'da Türkiye Mevsimi' etkinliği çerçevesinde kendi programlarına dahil etmek üzere Türk prodüksiyonları seçmek için üç gün boyunca garajistanbul'da 6 oyun izledi.

FRANSA'DA HER YERDE
Temmuz 2009'dan Mart 2010'a kadar devam edecek olan 'Fransa'da Türkiye Mevsimi' projesinin organizasyonunu Fransa'da Culture France yapıyor. Türkiye'deki yetkili kurum ise kültürler arası diyalog projesinde çok büyük bir aracılık rolü üstlenen İKSV. Proje kapsamında; Paris, Marsilya, Lille, Lyon, Strasbourg ve Bordeaux gibi şehirlerin yanı sıra, Fransa'nın dört bir yanına yayılacak etkinlikler gerçekleştirilecek. Böylelikle çağdaş ve klasik müzik, sahne sanatları, edebiyat, güncel sanat, sinema, tiyatro, dans, gastronomi, spor eğitimi, tasarım ve moda etkinlikleriyle, Türkiye'nin kültürel alandaki yaratıcılığı, çeşitliliği ve enerjisi Fransız toplumuyla buluşacak. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Fransa Dışişleri Bakanlığı'nın inisiyatifinde gerçekleşen 'Fransa'da Türkiye Mevsimi' Türkiye'deki kültürel çeşitliliği Fransız kamuoyuna daha iyi tanıtmayı ve Türkiye ile Fransa arasındaki sanatsal ve kültürel diyaloğu canlandırarak sürekli kılmayı amaçlıyor.

SON OYUN BUGÜN

Proje kapsamında garajistanbul'da 30-31 Ekim tarihlerinde 'Histanbul', 'Oyunu Bozuyorum', ve 'Ashura' oyunları izlendi. Bugün sona eren gösterimlerde ise 'Emre Koyuncuoğlu Tiyatrosu' ve 'Irkbitik' sahnede olacak.
Haberin fotoğrafları