kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Caps Lock" tuşu tartışılıyor

Giriş Saati : 16.10.2008 12:12
Güncelleme : 16.10.2008 17:51
Bilgisayar kullanıcıları klavyelerde yer alan 'CapsLock' tuşunun gereksizliğini tartışıyor. Rusya'da gerçekleştirilen bir ankete göre özellikle tecrübesiz kullanıcılar bu tuşun varlığından rahatsız. SuperJob iş araştırma kurumunun yaptığı çalışmaya göre bilgisayar kullanıcılarının yüzde 16'sı CapsLock'un iptal edilmesini istiyor.

Caps Lock'un yararlı olduğunu düşünen vatandaşların oranı yüzde 58. Hemen hemen bütün işlerinde tuşu kullandığını anlatan vatandaşlar "Caps Lock çok önemli. Bazen büyük harflerle uzun bir cümle yazman gerekiyor. Bunun için sürekli Shift tuşuna basarak yazmak pek de rahat değil. Caps Lock kullanmak hem vakit kaybını azaltıyor hem de yormuyor." şeklinde konuştu.

Ankete katılanların bazıları ise Caps Lock'un kaldırılmasına yana olmadıklarını belirtti. Anke katılanlar, "Caps Lock beni hiç rahatsız etmiyor. Kalsın, ama yerine daha yararlı bir şey koyarlarsa ben sadece mutlu olurum." diye yorum yaptı.
Yapılan araştırmaya göre Caps Lock'un kaldırılmasını isteyenler oranı ise azınlıkta. "Belki de Caps Lock gerekmiyor", "Ben bu tuşu hiç bir zaman kullanmıyorum" şeklinde yorumlarda bulunan vatandaşların oranı yüzde 16. Bu tür kullanıcılar ise bilgisayarı yeni kullanmaya başladıkları ortaya çıktı.

Bayanlar ve yaşlılar arasında yapılan araştırmada ise bayanların yüzde 9'u Caps Lock'a karşı iken yaşlılardan da yüzde 13'ü bu tuşa karşı olduğunu açıkladı.

Ankete göre, Caps Lock konusunda cevap vermeye zorlananların oranı yüzde 26. Kararsız anketörler "İnsanların başka yapacak işi olmayınca bu tip sorunları tartışıyor.", "Bu aptalca ve gereksiz bir tartışma. Bence dünyada dikkat edilecek daha önemli sorular var.", "Hiçbir zaman bunu düşünmezdim. İnsanların başka yapacak şeyleri yok mu?", "Bu tuş hiç kimseyi rahatsız etmiyor!" şeklinde yorumlandı.

(CİHAN)