kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Bergama’ya 18 kilometre yakındaki Allianoi Antik Kenti’nin büyük bir sağlık merkezi olduğu belirtiliyor. Kazı çalışmaları halen sürüyor.

Bir antik kent gördüm hayat felsefem değişti!

Bülent İPEK - Başak ÇOKAN/MAGAZİN
16.10.2008
Doğal hayatı korumak amacıyla şarkı yapan Tarkan, Hasankeyf için eyleme hazırlanıyor. Bu 'metamorfoz'un sebebi ise, sular altında kalacak 'Allianoi Antik Kenti'ne yaptığı gezi!..
Bir dönem New York'ta ev alacak kadar büyük kentlere bağlı olan ama artık şehir hayatını ve ona ait her şeyi 'dünyevi ve yalan' bulan Tarkan, doğal yaşamı korumak için kolları sıvadı. Önce, 'Uyan' adlı şarkıyı yaptı. Söz ve müziği kendisine ait şarkıda, 'Uyan, uyan... Koy elini vicdanına, geç olmadan' diyerek, herkesi doğa için somut bir adım atmaya çağırdı. Orhan Gencebay'ın bağlaması ve sesiyle eşlik ettiği şarkıyı Doğa Derneği'ne hediye eden Tarkan; klibini de, flamingoların yok olma tehlikesi altındaki yaşam alanı Gediz Deltası'nda çekti.

*TARKAN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

HASANKEYF İÇİN

Bununla da yetinmeyen Tarkan, tüm doğal yaşam alanlarının korunması için her türlü eylemin içinde olacağını açıkladı. Tarkan, bu değişimi İzmir'deki Yortanlı Barajı'nın tamamlanmasıyla, sular altında kalacak olan Allianoi Antik Kenti'ne yaptığı geziye borçlu. Buradaki tarihi değerlerin ve doğal güzelliklerin, baraj sularına gömülerek yok olacağını düşünmek, onu doğa için savaşmaya itmiş. Doğa Derneği ile bir anlaşma yapan sanatçı, Allianoi'nin yanısıra Hasankeyf ve Tuzgölü gibi tarihi ve doğal değerlerin kurtarılması için eylemlere başlamış durumda. İlk iş, Hasankeyf'te geniş katılmlı bir konser verecek.

ÖZÜME DÖNDÜM
Doğa sevgisi nedeniyle şehirden uzakta, Polonezköy'de bir çiftlik evi alan ve buradaki stüdyoda yeni şarkılar hazırlayan Tarkan; 'Doğa' dergisine Orhan Gencebay'la birlikte verdiği röportajda şunları söylüyor: "Doğayla bütünleşmek en güzel hislerden biri. İnsan özüne döndüğünü, kim olduğunu anlıyor. Şehir hayatının ve ona ait her şeyin yalan olduğunu keşfediyor. Özellikle doğa fotoğrafları çekmek meditasyon gibi."
Haberin fotoğrafları