kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Ebru Şallı, pilates eğitimine çok güvendiğini ve DVD’sinde temel hareketler öğrettiğini söyledi.

Ebru Şallı pilates DVD'si hazırladı

İlker GEZİCİ/MAGAZİN
16.10.2008
Türkiye'nin ilk pilates DVD'sine imza atan Ebru Şallı Tan: Pilates herkesin kolaylıkla uygulayabileceği bir beden eğitimi. Yapanların ayrıca estetiğe de ihtiyacı olmuyor!..
Yurtdışında eğitim alarak pilates konusunda uzmanlaşan manken Ebru Şallı, uzun zamandan beri üzerinde çalıştığı 'Ebru Şallı ile Pilates' isimli DVD'yi piyasaya çıkardı. İlk DVD'sini Türk halkının kolayca anlayıp, uygulayacağı biçimde çıkarttığını söyleyen Şallı, "Bu sporu yapanların estetik yaptırmasına gerek yok" dedi.

*EBRU ŞALLI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

UYGUN HAREKETLER
Medyapım ve İmaj ortaklığı ile hazırlanan DVD'nin tanıtımını önceki Suada Quente'de düzenleyen Ebru Şallı, "Pilates ile ilk tanışmam Beren'e hamileliğim sırasında oldu. Hazırladığım bu DVD'de de halkımızın yapısına uygun hareketleri seçtim" şeklinde konuştu. Ünlü manken, şunları anlattı: "Bir eğitmenle devam ettiğim çalışmalarım esnasında vücudumdaki değişime gün gün şahit oldum. Pilates ile ilgili her şeyi takip etmeye başladım. Yurtdışı seyahatlerim esnasında ilk işim pilates yapılan yerleri bulup, denemek oluyordu. Pilatese başladıktan sonra artık bu spordan vazgeçemeyeceğimi anladım."

TEMEL BİR EĞİTİM

Eğitimine çok güvendiğini ifade eden Şallı, DVD'siyle ilgili şu bilgileri verdi: "Türkiye'nin ilk Stoott Pilates eğitmenlerinden başlangıç ve orta seviyede eğitim aldım. Kanadalı eğitmen Leslie Braverman yönetiminde günde 8 saat olmak üzere 1.5 ay çalıştım. DVD'de pilatesin başı, boynu, beli, kaburgaları ve kürek kemiklerini doğru kullanma prensiplerini anlatıyorum. Beş ana prensiple başlayan görüntüler, ısınma teknikleri ve egzersizlerle devam edip, esnemeyle noktalanıyor" dedi.
Haberin fotoğrafları