kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan size çok özel tarifler

16.10.2008
Patates püreli kebap
Patatesleri haşlayıp, suyunu süzün. Kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin. Daha sonra fırın tepsisine yayın ve suyunu çekmesi için önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Soğuyan patates püresinin içine rendelenmiş kaşar peyniri, yumurta, tuz ve karabiber katıp, karıştırın. Diğer taraftan eti sıvıyağ ile birlikte tencereye alın. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Patates püresinin yarısını yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine sırasıyla kavurduğunuz eti, halka doğranmış domates ve maydanoz yapraklarını yerleştirin. En üste kalan patates püresini yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

d
MALZEMELER
*
6 adet orta boy patates
* Yarım kg. kuşbaşı dana eti
* 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 adet domates, tuz, karabiber
* Yarım demet maydanoz

Otlu börek
Zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırın. Yufkaların arasına bu karışımdan sürerek, üst üste koyun. Bir tavada ince kıyılmış taze soğanı, margarinle kavurun. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve pazıyı ilave edip, karıştırın. Baharatları da ekleyip 5 dakika pişirin. Karışımı soğutup, yufkanın üzerine ince bir şekilde kaşıkla sürün. Yufkayı kenarlarından ortasına doğru iki taraftan rulo şeklinde katlayın (ortada birleşecek şekilde sarın). İki ruloyu ortadan keserek ayırın. Bir parmak kalınlığında yuvarlaklar kesip, yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirerek sıcak servis yapın.

MALZEMELER
*
1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay bardağı su
* 3 adet yufka
* Yarım demet taze soğan
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 demet maydanoz
* Yarım demet pazı
* 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, nane

Kabak çorbası
Kabağı soyup incecik doğrayın. Havuç, dolmalık biber ve soğanı küp küp doğrayın. Kabağı da ekleyip, et suyuyla birlikte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Robottan geçirip püre haline getirin. Zencefil, krema ve kırmızı pulbiberi ilave edin. Kaynadıktan 2 dakika sonra ateşi kapatın. Küp kesilip tereyağında kızarmış ekmekle servis yapın.

MALZEMELER
*
1 kg. balkabağı
* 2 adet havuç
* 2 adet kırmızı dolmalık biber
* Yarım soğan
* 6 su bardağı et veya tavuk suyu
* 1 çay kaşığı toz zencefil
* 1 kutu krema
* Pulbiber
Üzerine: 2 çorba kaşığı tereyağı
* Küp kesilmiş ekmek