kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan'dan esnafa destek

Giriş Saati : 13.10.2008 11:01
Güncelleme : 13.10.2008 16:17
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ekonomik ve sosyal yapının temel unsurlarından sayılan, istihdam ve katma değerin oluşturulmasında önemli pay sahibi olan esnaf ve sanatkarların çok yönlü olarak desteklenmeye devam edileceğini belirtti.

Başbakan Erdoğan, Ahilik Kültürü Haftası nedeniyle yayınladığı mesajda, Anadolu'nun ekonomik ve kültürel hayatına büyük ölçüde etkisi olan ahiliğin, sanat ve ticaret erbabının, meslek ve iş ahlakını koruyarak geliştirdikleri, geçmişi 13. yüzyıla dayanan köklü bir gelenek olduğunu kaydetti. Doğruluk ve dürüstlüğü önceleyen, karşılıklı sevgi ve saygıyı, milli birlik ve beraberliği, sosyal dayanışmayı temel alan Ahilik teşkilatının, günümüz esnaf ve sanatkar birliklerinin de sosyal mirası niteliğinde olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan mesajında şöyle dedi:

"Hükümet olarak, iktisadi ve sosyal yapımızın temel unsurlarından sayılan, istihdam ve katma değerin oluşturulmasında önemli pay sahibi olan esnaf ve sanatkarlarımızı çok yönlü olarak desteklemeye devam edeceğiz. Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli'nin bizlere kazandırdığı yüksek ticaret ahlakının yanı sıra demokrasi ve sosyal dayanışmanın yerleşmesine katkıda bulunan bu üstün değerlerle örülü ahilik kültürünün yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması hepimizin görevidir. Bu çerçevede düzenlenen Ahilik Kültürü Haftası vesilesiyle tüm esnaf ve sanatkarlarımızı kutluyor, sevgiyle selamlıyorum."

(ANKA)